Katrin ja Üllar Priilaht
Talgu korraldajad

Helme koduloomuuseumi juures

Kuigi ilmateade lubas 5. maiks vihma, tundus siiski, et ka taevastele vägedele on talgud meelepärased, sest ilm pidas kuiva. Kokku tuli meid muuseumi juurde 25 inimest. See oli suur töövägi ja kõik plaanitud tööd said tehtud. Tänu Tarmole, Martinile ja Keijo Kristole sai park okstest ja puurisust puhtaks. Ene, Katrin, Helerin, Sirje, Helju ja Viive riisusid lehtedest lagedaks muuseumi esise ja teede ääred.

Mitmesuguseid suuremat jõudu vajavaid töid tegi meespere. Anti, Marko, Kauri ja Riho puhastasid katuserenne, kaevasid peenraid, vedasid lehti ja abistasid meie tublisid supikeetjaid Astat ja Marikat.

Ants, Enn, Eldur ja Ulvi toimetasid muuseumis sees. Valev, Ene ja Katrin tegid noorenduskuuri väikesele väga vajalikule hoonele. Ka kõige väiksemad, Loore ja Kärt, lõid vapralt kaasa.

Mitu tundi tehti hoolsalt tööd. Kella 13 paiku hõikasid Asta ja Marika talgulised lõunale. Talgusupp maitses hästi. Antsul oli akordion kaasas ja üksteise alla Velloga mängiti tantsulugusid. Pärast lõunat tehti veel tunnijagu tööd ja siis jagas talgujuht Katre talgulistele kätte tänukirjad.

Tore päev oli. Palju vajalikku sai tehtud. Suursuur tänu kõigile osavõtjatele. Tänusõnad Helme vallale, Kaitseliidu Valga maleva Helme üksikkompaniile ja Valgamaa Omavalitsuste Liidule, kes talgupäeva kordaminekule kaasa aitasid.

Kohtume järgmisel aastal jälle! Ilusat suve teile kõigile!

Hilma Karu
Helme koduloomuuseumi varahoidja

Tõrva gümnaasiumi pargis

Tõrva gümnaasiumi pargi talgupäeval töötasime Õhne jõe ääres. Puude langetamisest järele jäänud oksad vajasid põletamist ja jõe kallas riisumist.

Kiusupunniks sel päeval oli muidugi suur tuul. Korjasime kokku kotitäie klaastaarat ja plastpudeleid. Siinkohal on palve, et me kõik hoiaksime oma kodukoha looduse puhtana.

Abikäe ulatasid Tarvi Drenkhan, Laura Tasa, Kristiin Känd, Erika Buda, Riho Kolesnikovs, Maris Jaama, Jaan Tasa, Koit Ortus, Thaisi Kalmus, Siiri Lopsik ja Ilse Ratt. Teile kuuluvad südamlikud tänusõnad tehtu eest!

Gümnaasiumi pargi hooldustööde tegemisele aitab sellest kevadest oluliselt kaasa väiketraktor, mille ostu rahastas keskkonnainvesteeringute keskus ja omaosaluse lisas Tõrva linn.

Liia Ortus