16. mai õhtupoolikul, täitus kooli aula emade-isade ja tublide koolilastega. Direktori Aare Külaotsa tervitus- ja tänukõnesse pikitud tarkuseterad hariduse ja õppimise kohta, viisid lastevanemate mõtted oma kooliajale ja panid suud muigele. Õppealajuhataja Sirje Solomi poolt ette loetud kutsutute tipphetki saatis tugev aplaus.

Loetelu osaletud olümpiaadidest, võistlustest, mälumängudest ja viktoriinidest, huvitegevustest, ettekannetest, konverentsidest ning paljust muust, oli mõnel lapsel aukartust äratavalt pikk. Jäi ainult imestada, kui palju on peidus ühe väikese inimese sees! Ja kõige selle ülesleidmise eest tuleb tänada imelisi aineõpetajaid, kes on ära teinud suure ja tänuväärse töö. Sest saavutused ei põhine ainult tahtmisel, vaid ka õpetajate õigel suunamisel ja valikul.

Tänukirja, lilleõie ning direktori sooja ning tugeva käepigistuse said kõik üritusel osalejad. Kui üldjuhul pole uhkus positiivseim iseloomuomadus, siis uhkus oma lapse edusammude üle on küll see, mis vanematel silma särama ja südame kiiremini põksuma paneb.

Eks Horatiuski on omal ajal öelnud, et: „Haridus suurendab inimese sünnipärast väärtust".

Aitäh, sulle, Paikuse kool ja õpetajad!