Ülevaatega Kehtna konstaablijaoskonna tööst ning kuritegevusest Rapla maakonnas ja Järvakandi vallas esines jaoskonna komissar Jaan Sildoja, kelle ettekandest selgus, et maakonnas oli 25. aprilli seisuga registreeritud 179 kuritegu (27 võrra vähem kui 2011. aastal samal ajal), sh Järvakandi vallas 3 kuritegu (kehaline väärkohtlemine, vargus ning mootorsõiduki juhtimine joobeseisundis). Möödunud aasta sama ajaga pandi Järvakandi vallas toime 4 kuritegu.
Endiselt pööratakse suurt tähelepanu noortega seotud õigus- ja liiklusrikkumistele.

Järvakandi valla lasteaia Pesamuna lasteaiatasu määrad ja tasumise kord

Kuulanud ära lasteaia direktori Heivi Kipperi ettekande Järvakandi Lasteaia Pesamuna lasteaiatasu määrade ja tasumise korra kohta, otsustas volikogu vastavasisulise määruse kinnitada. Selles sätestatakse muu hulgas, et õppevahendite- ja osalustasu määrad kehtestab volikogu; lapse toidupäeva tasu piirmäär vaadatakse üle igal õppeaastal. Piirmäära otsustab lasteaia hoolekogu ja kinnitab direktor.

Mahtra muuseumi ümberkujundamine sihtasutuseks

Ettekandega Mahtra muuseumi ümberkujundamisest sihtasutuseks esines volikogu esimees Enno Alliksaar, kelle sõnul on Juuru vallavalitsus teinud Raplamaa omavalitsustele ettepaneku arutada valdade osalemist SA Mahtra Muuseum asutamises.

Volikogu leidis, et valla praegune majanduslik olukord ei võimalda rahaliselt osaleda sihtasutuse asutamises, küll aga pakutakse moraalset tuge.

Maade taotlemine munitsipaalomandisse

Majandusnõunik Ene Nüganeni ettepanekul otsustas volikogu taotleda munitsipaalomandisse 1. Mai tn 1a ja Eidapere tee metsapargi maa-alad.

OÜ Järvakandi Kommunaal osakapitali ja põhikirja muutmine

Kuulanud ära OÜ Järvakandi Kommunaal juhatuse liikme Eerik Salumäe selgitused kommunaali osakapitali ja põhikirja muutmise vajaduste ning kinnitamise kohta, otsustas volikogu osaühingu osakapitali ja põhikirja muutmise kinnitada. Muudatuste vajaduse tingis üleminek kroonilt eurole.

Ülevaade gümnaasiumihariduse korraldamise küsitlusest

Ettekandega gümnaasiumihariduse korraldamisest ja 7.-9. klasside õpilaste lastevanemate hulgas tehtud küsitluse tulemustest esines Järvakandi Gümnaasiumi direktori Aet-Triin Vasnu.

Ettekandja sõnul soovib enamik vanemaid gümnaasiumihariduse jätkumist Järvakandis, Vändra-suunalist gümnaasiumiõpet üldjuhul ei toetata. A.-T. Vasnu kinnitas ka, et kuna volikogu pole vastu võtnud otsust Järvakandi Gümnaasiumi 10. klassi mitteavamise kohta, alustatakse suvel uute gümnasistide vastuvõttu.

Vallavolikogu ja hariduskomisjoni esimehe Enno Alliksaare väitel tegeleb vald gümnaasiumiosa tööshoidmiseks vajalike rahaliste vahendite otsimisega.

Info

Enno Alliksaar rääkis Järvakandi vallale linnastaatuse andmise otsuse menetlemise kohta.

Siseministeeriumist laekunud info kohaselt on regionaalministri moodustatud ekspertide töörühma vastavasisuline seisukoht vormistamisel.

Ehitusnõunik Meelis Tomson tutvustas uue soojasõlme ja koolisöökla (söökla võiks tulevikus paikneda vana koolihoone esimesel korrusel) väljaehitamise ning vana maja renoveerimise projekti ja selle võimalikku maksumust.

Volikogu otsustas, et lisaks juba olemasolevale hinnapakkumisele tuleb vallal võtta veel kolm.