Vallavanem viib ellu volikogu poliitikat, lähtub valla arengukavast, juba tehtud otsustest ja täna kinnitatud eelarvest. Selles osas ei ole mingeid üleöö muutusi oodata.

Sellegipoolest on igal vallavanemal oma vaatenurk ja käekiri. Paar olulisemat põhimõtet millest ma valla igapäevatööd korraldades püüan lähtuda.

- Nii, nagu 2009 aastal oli vallal vaja väljast tulnud majanduskriisiga kohaneda, teha selleks õigeaegseid ja julgeid otsuseid, on täna kätte jõudnud aeg kriisijärgsest väsimusest välja tulla, julgedes muudatusi teha ja otsuseid langetada.

- Hiljemalt 5 või 9 aasta perspektiivis on Hiiumaal 1 omavalitsus või siis teise tasandina mitmed funktsioonid ühendatuna. Sõltumata arvamusest, kas see on hea või halb, tuleks teadvustada, et elanikud jäävad eelistama neid piirkondi Hiiumaal, kus on välja arendatud kaasaegne ja säästlik infrastruktuur ja kus on tugev majandus. Mitte poliitika ei päästa meid osatähtsuse vähenemisest ühtsel Hiiumaal, vaid see kui me ise oma piirkondlikku konkurentsivõimet jõuliselt parandame järelejäänud aastatel.

- Ükski vallavanem ei suuda 0,75, 1 ega ka 2 koha isikliku tööga valda arendada. Minu kõige olulisem töö on luua võimalusi ennast teostada soovivatele erinevatele Käina valla inimestele, firmadele ja ühendustele. Teotahtelisi inimesi on vaja julgustada ja pakkuda neile võimalusi oma ideede elluviimiseks just siin, Käina vallas.