Neljaliikmelistel võistkondadel tuli kahe päeva jooksul läbida linnulennult 35 km pikkune võistlusrada, kus nende tegevust piiras ja takistas Nõmme malevkonna kaitseliitlaste vastutegevuse üksus. Samuti tuli võistlejatel sooritada kolmeteistkümnes kontrollpunktis erinevaid ülesandeid, näiteks ronida köiega künka otsa ja sealt alla laskuda, läbida takistusrada, lasta õhkrelva, anda kannatanule esmaabi ning sooritada luureülesanne.

Arvestades asjaolu, et mõlemal päeval olid ilmaolud keerulised - sadas vihma ja öö oli võrdlemisi külm, läbisid võistkonnad raja vapralt ja ennastsalgavalt. Katkestasid ainult kaks noorkotkast. Kõige paremini läbis raja Nõmme noorkotkaste võistkond, kes sooritas kõikides kontrollpunktides ülesanded muljetavaldavalt. Samuti oli nende sooritatud luureülesanne suurepärane. Kokkuvõttes ka tubli esikoht.
Foto: Viktor Ivanov

Salupere retke võitjad. Foto: Viktor Ivanov

Suur tänu kõikidele osalejatele, korraldajatele ja teistele abilistele!
Salupere retke korraldatakse alates 2011. aastast ning see on pühendatud legendaarse kotkajuhi Arved Salupere (03.11.1926-19.01.2009) mälestuse ja aadete elushoidmiseks. Salupere liitus Noorte Kotkaste organisatsiooniga 8- aastaselt, võitles Teises maailmasõjas ning aastast 1993 juhtis ligi kümme aastat Tallinnas Arte Gümnaasiumis Noorte Kotkaste rühma. Tema kohta on öeldud, et ta pühendas kogu oma elu noorkotklusele.
Salupere retke võitjakarikas. Foto: Viktor Ivanov

Salupere retke võitjakarikas. Foto: Viktor Ivanov

Rohkem infot Arved Salupere ja Noorte Kotkaste Tallinna maleva kohta leiab kodulehelt nktallinn.weebly.com