Kuna meie peame seda probleemi väga suureks, siis otsustasime konkursil kaasa lüüa ja teha teemakohane video. Pärast tunde kogunesime poe juurde, et oma idee ellu viia. Kujutasime olukorda, kus alaealine palub osta täiskasvanul poest alkoholi ja sigarette. Tegime video kahes jaos: vale käitumine ja milline võiks olla õige. Kaasatud olid kõik õpilasesinduse liikmed ja kõik said oma väikese rolli. Filmimiseks läks aega mitu tundi, sest tuli teha võtteid mitme nurga alt, et asja võimalikult huvitavaks ja loomulikuks teha.

Kõik näitlejad tegid filmi suure innuga ja tulemuseks saime palju materjali, mida tuli omavahel siduda. See töö jäeti mulle, Katile. Lõikamisel selgus aga, et materjali on oodatust rohkem ja kõik, mida me näidata tahtsime, ei mahtunud ettenähtud 90 sekundi sisse. Tuli teha mitmeid kärpeid. Video sai valmis viimasel hetkel ja õnnestus maavalitsusse saata täpselt õigeks ajaks. Hiljem tegime ka täispika video kogu materjalist ja näitasime seda oma avalikul koosolekul.

Jõgeval toimus ka konverents, kus arutati samade probleemide üle ümarlaudades. Seal esitleti ka videoid ning näidati plakateid. Ka meie osalesime ja hiljem saabusid rõõmusõnumid esikoha võidust. Selgus, et me olime ainsad osalejad, kes video tegid. Olime üllatunud, sest arvasime, et selline suur probleem ajendab kõiki oma mõtteid edasi andma. Sellegipoolest olime oma võidu üle väga õnnelikud.

Mõlemat videot saab varsti näha õpilasesinduse kodulehel: www.meieesindus.weebly.com