Selle üheks oluliseks komponendiks on oskus oma tegevust kavandada ja selle tulemusi analüüsida. Siilipesa on üks tore ja kokkuhoidev seltskond, kus mitmekülgsete õpetajate ja õpetaja abi juhtimisel saavad lapsed ettevalmistust lähenevaks kooliteeks. Eks iga lapsevanem ootab, et lasteaiaõpetajate tõekspidamised ühtiksid tema omadega, sest siis kujuneb ka lapse lasteaiaperiood sujuvaks ning pingevabaks. Usaldavad ju lapsevanemad oma lapsed kümneks-üheteistkümneks tunniks tööpäevas lasteaia hoolde.

Siilipesa õpetajad ja õpetaja abid, abipersonal moodustavad ühtse meeskonna. Kuigi olles suhteliselt erinevad inimesed, suudavad nad ometi tegutseda ühtse tiimina ning lihvida lastes selliseid kombeid ja oskusi, mis lubavad neil hiljem koolis ilusti toime tulla. Lastele õpetatakse erinevaid õpivaldkondi lähtuvalt vanusest ning viisakaid ja kombekaid käitumisnorme. Õpetajad on lapsevanemale toeks: kõik see, mis kodus tihti raske juurutada tundub, läheb lasteaias ilma vaidlusteta ja mängleva kergusega. Arenguvestlustel saab aimu, mida lapsevanem ise kodus paremini ja põhjalikumalt teeb. Lasteaia rühma töötajate põhimõttekindlusest ning headest tavadest räägib seegi, et rühma esimesel sügisel, kui käib laste hoogne lasteaiaga harjutamine, kostus väga harva nuttu ja hädaldamist. Lapsed jäävad rühma mängima meelsasti. Aasta möödudes lisandus hoopis tavatu probleem - lapsele järele minnes võis saada hoopis pahandada: "Emme, miks sa nii vara mulle järele tulid? Ma tahan veel mängida!" Lapsi oli Siilipesa lasteaias lõppeval õppeaastal

47. Pähklikese rühmast saatsime kooli 10 last, kes olid ühes rühmas koos käinud juba aastaid. Et seltskond on olnud püsiv, on lastel kujunenud head suhted ning ühised traditsioonid ja harjumused. Ka vanemad tunnevad üksteist hästi ning vajadusel saavad vahetada kogemusi ning küsida nõugi.

Ees on uus õppeaasta huvitavate ettevõtmistega. Lasteaial on kujunenud traditsioonilised üritused ja ettevõtmised. Vajadusel löövad kampa ka aktiivsed lapsevanemad. Peame jätkuvalt meeles meie põhitõdesid: tervislikud ja sportlikud eluviisid, looduslähedus, turvaline mängu-ja õpikeskkond ning tihe koostöö lastevanematega. Soovin lastele huvitavaid elamusi lasteaias, personalile aga rahulikkust ja rohkeid ideid laste elu huvitavamaks muutmisel. Lapsevanematele oleme tänulikud, kui teie ja meie tööd, tegemised ja mõtted jätkuvalt ühtiksid!