Daamide sõnul ei puudunud juubelipeolt väike ärevus ega närvikõdi, kus vürtsiks mõni hoogne samm absoluutselt vales suunas ja ei tea miks. Kuid ühine arvamus pärast kontserti oli, et tantsurõõm koos toredate kaaslastega ja ühtsustunne kaalus pabistamised kuhjaga üles. Näib, et rohkem kui kunagi varem oskavad rühmaliikmed märgata-hinnata kaaslaste tuge ja ühistegemise rõõmu.

Kestab kontserdi särav hetk tund või paar, ent väärtuslikem osa protsessist on tegelikult kuudepikkune töötegemise aeg, mil õpitakse üksteist sisuliselt ja aina pare-mini tundma. Nii lihtne ja tavapärane oleks võistelda, püüda kellestki parem olla, märksa harvem saab näha siirast heameelt koos tegemisest. Õnneks Lepalinnu daamid tahavad, oskavad ja suudavad!

Kahekümne aastaga on Lepalinnu rühmast läbi tantsinud palju vahvaid naisi, ent täna on parim võimalus kahekümnenda juubelini jõudmise üle rõõmustada koos kümne suurepärase tantsudaamiga: meie staažikaim tantsija, alati särav Epp hoiab kätt pulsil, kus vaja. Malle kiire ja täpse tegutsemiseta oleks vägagi keerukas üht kollektiivi korrektselt majandada. Evel jagub ideid ja pealehakkamist, nii nagu Karitil järjekindlust ja toimekust. Raske oleks tõsisemaidki ettevõtmisi eesmärgini viia, kui seltskonnas ei oleks optimistlikku Kadrinit ja suurepärase huumorisoonega Dailat. Leena viisakus ja tagasihoidlik meel on ilusaks eeskujuks igal hetkel. Ivi julgus ja lahtised käed, Helgi eriline südamlikkus, Liidi püüdlikkus loovadki kauni terviku millel nimeks Lepalind.

Tantsimine on kaunis ja rikastav tegevus, selles on koos palju rõõme ja võimalusi: suurepärased kaaslased, värvikad üritused, võimalus kanda imelisi Eesti rahvarõivad, põnevad väljakutsed uute tantsude näol, vaheldusrikas muusika. Lepalinnu tantsimisi vaadates on selgelt tajutav, et mida aasta edasi, seda tugevam on tunne - ilma ei oska ja ei taha.

Tööd juubeli eel sai tehtud omajagu, ohverdatud nädalavahetusi ja lisatunde peregi arvelt.

Seda enam on pärast pidu ja pinge langedes vahva tõdeda, et pikk väsitav aeg ei lõppenud tantsutüdimuse ja üleküllastunud põrnitsemisega, vaid jätkuva innuga kokku saada, jälle ja jälle harjutada.

Tore, et koduselt sõbralikud mõisakooliseinad toetasid sünnipäeva meeleolu igati, aitäh koolirahvale. Imeilusas saalis ei saagi teisiti, kui tuleb ise püüda esinedes aina kaunim olla.

Aitäh heatahtlikule publikule ja õnnitlejatele!

Lepalinnu tantsurühm teeb kauni kniksu ja sügava kummarduse Vasalemma vallapoolsetele abistajatele - ilma mõistva ja igas mõttes toetava suhtumiseta oleks väga raske olnud ning sünnipäevapidu kesisem saanud. Suur tänu!

Üle kogu Maa ja Ilma kaarduval Linnuteel on leidnud oma rajakese ka väike Lepalind.