Pala valla kultuurijuhi Margit Soieva sõnul osales Kodavere kihelkonna tantsupäeval "Tantsib suur ja tantsib väike" seitseteist rühma, kokku rohkem kui paarisaja tantsijaga.
"Enamus neist olid naisrühmad. Meie vallas on aga hakanud tanstu harrastama ka lasteaia- ja algklasside poisid, mistõttu meeste osas on järelkasvu oodata. Naeruga pooleks tavatsen ikka öelda, et meil Palal laps "sünnib ja tantsib". Staadionimurul olid imekaunites rahvariietes poisid-tüdrukud usinasti tantsumustreid tegemas. Olen väga tänulik lasteaia töötajatele ja juhataja Tiina Karule, kes oma kasvandikele varakult tantsupisiku annavad," ütles kultuurisündmuse korraldaja, kes ka ise peo stsenaariumi koostas.

Tantsupäeva avatantsuks tantsiti ühiselt Kodavere mailt pärit tantsu Siisik.  "See oli väga uhke vaatepilt. Homoorikaid pajatusi kodavere murdekeeles vestis Eevi Treial. Neid jutte oli tõesti väga lustakas kuulata. Pealegi on Eevil igal üritusel varuks uued pajatused. Ta ei korda kunagi ennast.
Eevi Treial korraldab ka ise juba aastaid Säärtitas Kodavere murdepäevi, et huvitavat murdekeelt tutvustada ja elus hoida," rääkis Soieva.

Kultuurijuht märkis, et Kodavere kihelkonna tantsupäeva korraldamise idee koorus välja kauaaegsetest traditsioonidest.
"Palal on suuremaid tantsupäevi korraldatud 2007. aastast. Möödunud sügisel kultuurikalendrit paika pannes arutasime, et ka 2012 ei saa ilma peota mööda minna. Palal on sedavõrd palju tantsurühmi, kes talvel õpivad toredaid tantse, mida meelasti ka publiku ees tantsitakse. Nii otsustasime esmakordselt läbi viia kodukihelkonna tantsupäeva ja kutsuda sinna esinejaid ka selle piirkonna kaugematest paikadest. Sidemed nendega on tekkinud Alatskivil, Juhan Liivi muuseumis peetud Kodavere kihelkonnakiigepidudel. Alatskivilt saabus esinema laste võimlemisrühm, naisrühmad Kassikangas ja Õhaknupp. Kollektiive juhendavad Viigi Kurvits, Maire Jürgel ja Vaike Pärn. Väga meeldiv oli ettevalmistamise käigs teha koostööd Reet Kruubiga, kultuurijuhiga Alatskivi vallast. Vara vallast olid tantsimas naisrühma Kiljak kaks koosseisu - juhendajaks Pille Martpõld," ütles Soieva.

Kodaverere kihelkonna tanstupäeva korraldamist toetasid Eesti Kultuurkapital, Kultuurkapitali Jõgeva Ekspertgrupp ja Rahvakultuurikeskus.

"Palal on peetud mitmeid üle-eestilisi tantsupidusid. Nii on välja kujunenud juba oma meeskond, kellele võib loota ja tead, et midagi ei jää tegemata ja ühegi valdkonna pärast pole vaja muretseda," lausus Margit Soieva.

"Loodan, et Kodavere kihelkonna tantsupäevast kujuneb traditsioon. Sellist sündmust on väga vaja, sest paikkonna taidlejad soovivad kodukandi publikule meelsasti esineda," ütles Sääritsa külaseltsingu eestvedaja ja külavanem Eevi Treial.