Linnapäevade programmis on tähtsal kohal täna õhtul kell 21.30 linna Keskväljakult startiv Ööjooks 2, mis on vaatamata oma lühikesele traditsioonile teinud Rakverest jooksumeka kuuele tuhandele jooksusõbrale.

Linnapäevade ametlik avamine toimub laupäeval kell 11 Põnnide paraadiga, mis metsapealinnale kohaselt on tänavu metsateemaline.

Kümme aastat on Rakvere linnapäevadel ajaloolisel Pikal tänaval peetud käsitöölaata. Laat on kogunud sedavõrd populaarsust üle Eesti ja Lätiski, et viimastel nädalatel on tulnud kauplejatele juba ära öelda.

Tänavusel Pika tänava laadal pakutakse lastele rohkesti tegevusi mängu- ja töötubades. Linna 710. aastapäeva puhul saab taas vermida endale linna sümboolikaga mündi.

Laada juurde kuulub kultuuriõuel pakutav rikkalik programm, mis laupäeva öösel muutub öökinoks.

Linnapäevi ilmestavad arvukad kontserdid, näitused ja etendused Rakvere kultuurikollektiividelt kui ka külalisesinejatelt Rakvere sõpruslinnast Cesisest, Islandilt jm. Laupäeva õhtul annab Vallimäel kontserdi Smilers.

Väga populaarsed on olnud linnapäevadel toimuvad linnaekskursioonid. Seekord tutvustakse linnaekskursioonidel metsapealinnale kohaselt linna puitarhitektuuri.

Sporti tehakse linnapäevadel mitmel spordialal. Linnapäevad algavad invaspordipäevaga „Sport contra puue", laupäeval tehakse algust tennise paaristurniiriga, pühapäeval Eesti kiirmaleturniiride sarja kuuluva kiirmaleturniiriga. Traditsiooniks on saanud võistluslik kalapüük nime all Rakvere Koger. Tehnikahuvilistele pakub kindlasti huvi laupäeval toimuv Romuralli Vallimäel ja pühapäeval Seebikarbiralli.

Linnapäevade ajal on avatud muuseumid, kirikud, päästekomando jt. huvipakkuvad kohad.

Enamik üritusi on tasuta.

Linnapäevade eel valmisid Rakvere kultuurisuve tutvustavad tasuta jagatavad  trükised, mida on võimalik saada Rakvere turismiinfokeskusest, kauplustest, söögikohtadest jt. avalikest kohtadest.

Linnapäevade kava leiad SIIT või Rakvere linna veebilehelt www.rakvere.ee.

Linnapäevadel näeme!