Kahel esimesel päeval tutvusime kooli ja kohaliku eluga, kohtusime Chorzowi linnapeaga. Külastasime Bielsko-Biala multifilmistuudiot. Sõitsime köisraudteega Szyndzielnia mäkke. Kolmandal ja neljandal päeval külastasime lasteaeda, põhikooli ja tehnikakooli. Saime põhjaliku ülevaate Poola koolisüsteemist. Meeldivaks kujunes ka reis Krakovisse. Tutvusime linna vaatamisväärsustega.

Õpilaste muljed

Cäthy Väärmaa: „Poola sõitsime lennukiga. Lennukisõit oli algul hirmutav, kuid kui lennuk õhku tõusis, läks hirm üle. Programm Poolas oli tihe ja väga huvitav.

Külastasime Chorzovi linnapead, käisime mägedes matkamas. Väga põnev oli köisraudteega maa ja taeva vahel olla. Multifilmistuudios saime teada, et 10 minuti multifilmi tegemiseks kulub 7-8 kuud. Õppisime veel rahvatantse ja käisime ka diskol. Elasin Barteki peres. Oli sõbralik ja hoolitsev pere."

Cätlyn Ereline: "Peale pikka sõitu jõudsime õnnelikult Poola, kus kohtusime "oma peredega". Kodutööde esitlused läksid hästi, oli huvitav. Meeldis filmistuudio, kus me enne mägedesse minekut käisime. Mägedes käimine väsitas küll ära ning pani jalad valutama, aga kõik nähtukogetu tasus ära. Mägedes meeldis mulle kõige enam sõita tõstukiga. Sealt avanes suurepärane vaade. Kõige toredam oli minu jaoks päev, mil õppisime rahvatantse. Saime tantsida teiste maade õpilastega ning tantsud olid ka ägedad. Päev Krakovis oli samuti suurepärane. Saime jälle palju kõndida, aga kõik see oli seda väärt. Nädala lõpus võis tõdeda, et püksid, mis Poola minnes olid pisut liiga ümber, olid suureks jäänud. Jäin reisiga väga rahule ja olen õnnelik, et sain Poolas käia."