Alates 3. septembrist k.a järjekorrad liidetakse, misjärel tekib üks ühine järjekord, mida hakkab haldama Ülenurme Vallavalitsuse lastekaitse spetsialist Marge Maidla. Lapsevanemad, kes on pannud oma lapse ühte eelpool nimetatud lasteaedade nimekirja, ei pea muretsema - lapse andmed kantakse avalduse esitamise kuupäeva järgi uude nimekirja. Lapsevanemad, kes ei ole veel last lasteaiakoha ootejärjekorda pannud, saavad seda teha augusti lõpuni olemasolevate lasteaedade direktorite juures ning alates septembrist tuleb tuua avaldus vallamajja või saata digitaalselt allkirjastatuna aadressile vald@ylenurme.ee.

Avaldusele tasub kindlasti ära märkida üks eelistus, millises lasteaias vanem oma lapsele kohta soovib.

Loodava lasteaia kuue rühma komplekteerimist alustatakse vanematest rühmadest, kuid kindlasti avatakse esimesel aastal ka vähemalt üks sõimerühm. Täpsem vanuserühmade jagunemine selgub rühmade komplekteerimise käigus 2013. aasta kevadel.

Ülenurme vallas kehtiv „Laste koolieelsesse lasteasutusse vastuvõtu ja sealt väljaarvamise kord" sätestab, et laps, kes on saanud koha ühes Ülenurme valla territooriumil ja valla eelarvest rahastatud lasteaias, kustutatakse lasteaia järjekorrast. Hetkel kehtiv kord hakkas kehtima 1. juunil 2011.a. Kuna varem kehtinud kord ei näinud ette Kullerkupu kui eralasteaias käivate laste väljaarvamist munitsipaallasteaia järjekorrast, siis nende laste vanematele, kes hetkel käivad Kullerkupu lasteaias ning olid enne eelmise aasta 1. juunit Tõrvandi või Ülenurme lasteaia järjekorras, antakse võimalus soovi korral tulla üle Soinaste lasteaeda. Küll aga ei näe vallavalitsus võimalust pakkuda Tõrvandi ja Ülenurme lasteaias käivatele lastele kohavahetust uude lasteaeda.

Lõpetuseks paar sõna uue lasteaia direktori ja personali tööle võtmisest. Soinaste lasteaia avamine loob meie valda 26 uut töökohta.

Direktori konkurss kuulutataks välja augusti alguses. Konkursi korraldamine ülejäänud töötajate leidmiseks saab olema uue direktori üks esimesi tööülesandeid ning me loodame, et enamik töötajaid tuleb meie oma vallast. Kindlasti annab vallavalitsus konkursside väljakuulutamisest teada nii vallalehes kui ka kodulehel www.ylenurme.ee.

Jääme ootama uue lasteaia valmimist!