19.05.2018, 16:02
RETSEPTID | 13 maitsvat rooga rabarberist
Värske rabarber on jaanipäevani parim püsiköögivili, millest valmistada kooke, jooke, magustoite, marinaade ja muid hoidiseid. Seepärast kasutage seda lühikeseks jäänud aega otstarbekalt ning ärge laske väärtuslikul toorainel raisku minna.
FOTO:
Kahjulikke kõrvalmõjusid kartvatele rabarbripõlguritele võib öelda, et päikesepaistelises kasvukohas koguneb vartesse vähem nitraate ja oblikhapet, mille sisaldust taime puuduseks peetakse. Koorimine ei vähenda oblikhappe sisaldust, ent koorimata vartest saab keetes värvikama toidu ja tükid ei lagune. Väikse soolakoguse lisamine mahendab rabarbri tugevat maitset ja võimaldab kasutatavat suhkrut kokku hoida. Magustoite koos piimasaadustega süües väheneb oblikhappe toime.