Bändis rütmikitarri ja percussionit mängiv ning laulev Risto Lehiste ütles, et jaaniesinemised saavad paika juba 4-6 kuud enne peo toimumist. "Erandina tuli eelmise aasta 23. juuni jaanipeoks esinemispakkumine sellele eelnenud päeval, 22. juunil," meenutas Lehiste.

Kõrgeks kasvava rohu laul

"Ansambliliikmed saavad ka ise nendest jaanituledest osa, kus me esineme. Võib-olla mitte nii täie rinnaga, kui peole tulnud rahvas, aga "jaanitunne" on ka ansamblis olemas. Puhkamishetk ja ise grillimine tuleb siis, kui esinemised tehtud," ütles Lehiste.

Tema sõnul on kõige populaarsem laul, mida ikka ja jälle Eesti jaanipäeval soovitakse "... jaanipäevaks kõrgeks kasvab rohi...". "Mulle endale meeldib Uno Naissoo "Jaanipäev", mille Uno Loop kunagi kuulsaks laulis," avaldas Lehiste.

Eredalt on meeles Tartu ja Jõhvi

"Meenub mitme aasta tagune jaanipidu Tartus Raadi pargis, kus ilusa ilmaga oli koos mitu tuhat inimest, sinna juurde veel hea helitehnika ning helitehnik, Tartu vaim ja suurepärane peokoht järve kaldal.

Samuti on jäänud meelde Jõhvi jaanipidu, kus ümber lava seisid julgestuse mõttes politseinikud-turvamehed. Nii turvalist esinemist polegi olnud...

Üldiselt on jaanipäevad kõik mõnusad ning erinevalt toredad peod. Mõnes väiksemas kohas esinedes on väga eredalt tunda kohaliku rahva kokkuhoidmist, kas või eeskavast, mis on pikk ja põhjalik ja kus enamik rahvast laval esinemas ära käib ning siis ise pidutsema asub," ütles Risto Lehiste lõpetuseks.

Nukra Kukekese esinemised jaaniajal:

22. juuni - Järva-Jaani
23. juunil - Tartu lähedal Reolas

Toomas Anni: 2013. aasta 23. juuni on broneeritud

Toomas Anni on juba aastaid olnud edukamaid eesti artiste. Loomulikult on ka tema jaoks jaaniaeg kiire. Sel aastal esineb mees kolmel jaanitulel.

"Jaanipäeva aeg on jah teistsugune kui tavainimestel, sest siis on muusikutel palju tööd, kolm-neli päeva sõitmist ja laulmist. Pakkumisi ei tulnud eriti palju tagasi lükata kuna jaanipäeva esinemised olid juba väga pikalt ära broneeritud ja inimesed seda kindlasti ka kodulehelt nägid," rääkis Anni, kellel on juba paigas ka järgmise aasta 23. juuni üritus.

Anni ei tea, kas ta sel aastal ise jaanituld tegema hakkab, ainuke võimalus selleks oleks 24. juunil. Ka tema sõnul meeldib inimestele hullupööra Fixi jaanipäeva lugu, seda soovitakse vahel isegi talvisel ajal.

Toomas Anni esinemised jaaniajal:

21. juuni - Viiratsi
22. juuni - Pidula forell, Saaremaa
23. juuni - Pühajärve Jaanitule tantsutelk