Sel aastal on aga jaanipäeva aeg PS Troikale eriline, nimelt ilmub neil 25. aasta juubeliks kolmikalbum "Kolme pääsukese kohvik", kust leiab nii uusi kui ka vanemaid lugusid. Poodidesse jõuab plaat vahetult enne jaanipäeva. Seega on neil sel aastal tegemist plaadiesitlusjaanipäevaga.

Jaanipäev on harva vaba

Esinemised selguvad PS Troikal reeglina kevadel, aga on juhtunud, et juba aasta varem on ühendust võetud. "Kunagi ei või teada, mis riigikord juba aasta pärast on või mis raha kehtib. Nii on reaalsem ikka aasta alguses hakata "atra seadma"," ütles Sarri.

"On juhtunud sedagi, et jaanipäev jääb vabaks ja saab ise käidud vaatamas, kuidas teised bändid jaanitulel esinevad. Aga niisama omaette ei ole küll meist keegi ammu jaanituld teinud. Saab ju jaanielamuse ka nn. töölähetuse korras täiesti kätte. Ilmselt meelega vabaks seda õhtut keegi pillimeestest naljalt ei jäta. Kui just naisterahva käsi mängu ei tule...," rääkis Sarri.

Tarvitamiskõlblikust meesisendist

"Eks neid toredaid jaanipidusid on palju olnud. Kena on sõita läbi Eestimaa kui on ilus vaikne õhtu ja jaanitulede suitsud tõusevad püstloodis maakodude juurest taevasse. Siis on tunda, et ka linnarahvas on leidnud korraks aega leida kontakt maa ja ilmaga ning mine tea, ehk harrastatakse veel jaanimaagiatki lillede noppimise ja üle aedade ronimisega. Kuigi kindlam pidi olema naistel esimene tarvitamiskõlblik meesisend lõkke äärest lihtsalt ära kahmata," meenutas Allan.

Lõpetuseks soovis Sarri kõigile ilusat jaani.

PS Troika esinemised jaanipäeval:

21. juuni - Tabivere vald, Kannujõe talu
22. juuni - Torma vald, Vaiatu
23. juuni - Avinurme Jaanisimman