Vallavanema igaaastasel kevadisel vastuvõtul, kus tunnustatakse kolmanda kooliastme parimaid õppureid, nimetatakse ka aasta õpetaja. Igal aastal valivad lasteaedade ja koolide kolleegid endi seast välja õpetaja, kelle tööd ja isiksust hinnatakse kogu haridusasutuse pere poolt ning kes väärivad aasta õpetaja tiitlit.

Sõmeru lasteaiast Pääsusilm sai sellel aastal aasta õpetaja tiitli Moonika Arimäe. Õpetaja Moonikat kirjeldasid kolleegid kui põhjalikku, korrektset ja koostöövalmis inimest, kes on kõigile heaks eeskujuks ning kelle tegevused lastega on mängulised, innustavad ja põnevad. Lapsed saavad õpetaja Moonika vestlusringides, filosoofiatundides ning erinevates kunstitegevustes rakendada oma olemasolevaid teadmisi, loovat mõtlemist ja praktiliselt tegutseda.

Sõmeru Põhikooli pere otsustas aasta õpetaja tiitli anda kooli kauaaegsele matemaatikaõpetajale Alla Tsupsmanile, kelle õpilased on sageli edukalt esindanud kooli maakondlikel olümpiaadidel. Lisaks matemaatikatundidele on Alla Tsupsman väga hea ja loominguline kunstiõpetaja, kes on kunstiõpetusse andnud uue hingamise ning huvitavaid mõtteid. Kolleegid ja õpilased hindasid Alla Tsupsmani rahulikku ja tasakaalukat meelt ning innovaatilist mõtteviisi.

Uhtna Põhikooli ühine mõte oli aasta õpetaja tiitel anda klassiõpetaja Malle Tiinasele, kelle käe all on pikkade aastate jooksul alustanud kirjatarkuse, lugemise ja arvutamise õppimist 108 poissi ja tüdrukut. Lisaks klassiõpetaja tööle on Malle Tiinas andnud I kooliastmes kehalist kasvatust ja II kooliastmes rütmikat, samuti õpetanud oma klassi õpilastele rahvatantsu.

Kolleegide sõnul on õpetaja Malle inimene, kellest õhkub soojust ja sõbralikkust, keda kuulatakse ja kellega arvestatakse, kes oskab vajaduse korral anda head nõu ja on alati valmis kaasa lööma kõikides kooli ettevõtmistes.