Staadioni rajamise algatas vajadus korralike treeningtingimuste järele. Raasiku vallas tegutseb aktiivselt jalgpalliklubi Raasiku FC Joker, kes 2010. aastal jõudis välja II liigasse. Samuti on aktiivne pallimänguklubi, mis tegeleb võrk- ja korvaplli treeningutega. Piirkonnas ka suur hulk kergejõustuhuvilisi. Kõiki neid spordiga tegelevaid organisatsioone ühendas pikka aega mure korralike treeningtingimuste puudumise pärast.

Kõige suurem oli Raasiku FC Jokeri mure, kuna II liigas mängival klubil oli hädavajadus korraliku koduväljaku järele.

Ehitusprojekti alusel taotles Raasiku Vallavalitsus staadioni ehituseks toetust Leader-programmi vahenditest. Toetust taotleti kahes etapis - 2010. aastal staadioni aluspõhja ning kergejõustikualade ehituseks (jooksurajad, võrkpalliväljak, kuulitõuke sektor ning kaugushüppeala) ning 2011. aastal jalgpalliväljaku katmiseks kunstmurukattega.

Mõlemal korral otsustas kohalik Leader tegevusgrupp Ida-Harju Koostöökoda projekti toetada. Kokku saadi staadioni rajamiseks Leader programmist toetust 142 440,3 EUR.

Staadioni keskmes on täismõõtmetes kustmurukattega jalgpalliväljak, millest eelkõige tunneb rõõmu kohalik II liigas mängiv jalgpalliklubi FC Joker.

Avamise päevaks oli staadion kaetud kunstmurukattega, rajatud olid jooksurajad, hüppe- ning kuulitõukesektor ning võrkpalliväljak. Edaspidi seisab ees staadioni lõplik viimistlus ja staadioni valgustuse rajamine, mille tarbeks on raha taotletud PRIA 3.2 meetmest.

Avamistseremoonial tervitasid kohaletulnuid endine Raasiku vallavanem ning hetkel Riigikogu koosseisu kuuluv Andre Sepp, Harju maavanem Ülle Rajasalu ja praegune Raasiku vallavanem Aare Ets. Tänati kohalikke, kes staadioni valmimisele kaasa aitasid ning kõlasid ka külaliste õnnitlused vallavalitsusele ning jalgpalliklubile.

Avamistseremoonia tipnes vastvalminud väljakul peetud Eesti MV III liiga mänguga FC Joker 1993 vs Tallinna JK Visadus.