Seoses patsientide hulga kasvuga hakkasime otsima laienemisvõimalusi 2011. aasta lõpus. Esimesena võtsime tööle uue arsti, kes tegeleb keerulisemate operatsioonidega, paigaldades implantaate ja tehes väga head esteetilist hambaravi.

Teiseks kirjutasime projekti EAS-ile, et taotleda alustava ettevõtja kasvutoetust. Ka seekord saime abi Lääne-Viru arenduskeskusest. EAS pidas meie projekti toetuse vääriliseks. Selleks, et saada toetust, pidi olemas olema ka omaosalus. Omaosaluse katmiseks oli võimalus kasutada Kredexi abi. Õnneks oli juba varem olemas äriplaan koos prognooside ja analüüsidega - seega ei olnud väga keeruline Kredexilt positiivset vastust saada.

Praegu on veel kasvutoetuse projekti elluviimine pooleli, kuid lähitulevikus suudame toetuse abil pakkuda mikroskoobiga hambaravi ning juureravi ja lisaks saame teha digitaalseid panoraamülesvõtteid.

Teenuste mitmekesistamisega tahame teenuseid pakkuda peale kohalike elanike ka välismaistele patsientidele. Juureravi nõuab väga täpset tööd selleks, et hammas saaks võimalikult hästi ravitud. Parima tulemuse saavutamiseks on maailmas laialt levinud juureravi mikroskoobi all. Digitaalse panoraamröntgeni eeliseks nn tavalise filmiröntgeni ees on kiirem pildi ülesvõte, parem pildikvaliteet, pildi töötlemisvõimalus ja kuni 10 korda väiksem kiirgusdoos. Seega saab uue tehnika abil osutada paremat ja kaasaegsemat teenust. Kasvutoetuse kirjutamise alustamisest kuni toetuse positiivse otsuseni kulus aega kolm kuud. Eeliseks oli kindlasti see, et olime varem juba äriplaani valmis teinud. Jäi üle vaid seda täiendada ja parandada.

Ettevõtetele, kes plaanivad küsida toetust, soovitame kindlasti pöörduda abi saamiseks arenduskeskuse poole. Peate arvestama küllaltki pika ajakuluga, kuna nii plaani kirjutamine kui ka plaani teostamine võib päris kaua aega võtta. Seega kannatlikkus on oluline. Kui täita põhilisi juhiseid, mida EAS-i kodulehelt leiate äriplaani koostamiseks, soovitan arenduskeskusesse minna alles siis, kui esialgne mustand äriplaanist on valmis. Nii on lihtsam meelde jätta soovitusi ja lahendusi, mida arenduskeskuse inimesed teile pakuvad.