Miljööväärtusega hoonestus­alal on väikehoone püstitamisel ehitusprojekt kohustuslik.

Akende ja uste vahetamisel peavad uued olema analoogsed esialgsetega, säilitades materja­lid, gabariidid, ruudujaotuse ja profiilid. Lubatud on sisemise raami ühekordne klaas vahetada klaaspaketi vastu. Akende ja uste vahetamiseks ning uute avade te­gemiseks või vanade sulgemiseks on vajalik igakordne vallavalitsu­se kirjalik nõusolek.

Miljööväärtuslike hoonete sei­nakatte või katuse remontimisel või uuendamisel tuleb kasutada algseid või algsele lähedasi ma­terjale.

Miljööväärtusega hoonestus­aladel on lisaks muudele tingi­mustele keelatud elektrikilpide ning muude tehniliste seadmete ja juhtmete paigaldamine hoone­te fassaadidele ning nende ette. Juhtmed ja ühendused tuleb monteerida seinakatte alla. Õhu­liinide rekonstrueerimisel tuleb kasutada maakaableid. Ehitiste vahetusse lähedusse ja ehitistele paigaldatav reklaam ei tohi olla vastuolus reklaamiseadusega ega varjata vaadet arhitektuuriväär­tuslikele hoonetele ja detailide­le. Reklaami paigalduseks tuleb taotleda vallavalitsuselt luba.

Ehitusajaloolise väärtusega leidude ilmnemisel ehitus- või re­monttööde käigus tuleb peatada tööd ja teavitada vallavalitsust.

1. juunil k.a. jõustunud valla uuendatud ehitusmäärusega, mis detailsemalt käsitleb tegevust miljööväärtuslikul hoonestusalal, saab tutvuda valla kodulehel.