Antsla valla arengukavas kirjeldatud paljudest tege­vustest valiti osalejate poolt aruteluks välja neli osalejate hinnangul kõige olulisemat valdkonda, millega on vaja lähitulevikus tegeleda. · Antsla elanikkond on ühiskondlikult aktiivne - omaalgatus, koostöö ja vaba­tahtlik töö on arenenud ning hinnatud. Arutelu tulemusena jõuti arvamusele, et rohkem on vaja tegeleda info levita­misega erinevate ürituste huvigruppidele. Üritusi kor­raldatakse, aga nendest osa­võtt on vähene, kuigi aktiiv­sus võrreldes varasemate aas­tatega on tõusnud. Rohkem on vaja koostööd MTÜ-de ja valla vahel. Valla arenguks on vaja, et vallavalitsus teab, mida soovib valla elanik. · Antsla vallas on ettevõt­likkust väärtustav keskkond. Vajalik on ettevõtjate reklaa­mimine, et kohalik elanik teab, milliseid kaupu ja tee­nuseid oma piirkonnast osta saab. Vajalik on suurem koos­töö valla ja ettevõtjate vahel (korraldatavad hanked, info­päevad, tunnustamine jm). · Valla territooriumil osuta­tavad elukondlikud teenused on mitmekesised ja kvali­teetsed ning kättesaadavad sõltumata inimese elukohast.

Vajalik on arendada kon­kurentsi kaubanduses ja saa­da toimima taluturg. Prob­leeme on jätkuvalt transpordi korraldamisega valla eri­nevate piirkondade vahel, eriti suvel ja koolivahe­aegadel. Kultuuriüritusi kor­raldatakse, vajalik omavahe­line koostöö ja osalejateaktiivsem kaasamine. Hari­dus on kättesaadav ja heal tasemel. · Noortekeskuste (klubi)töö on noortele huvipakkuv ja pidevalt arenev. See on valdkond, kus on veel väga palju teha. Paljudel noortel on kadunud huvi midagi ise teha. Neid on vaja suunata, nendega tegeleda (õhtune aeg, suvi, koolivaheajad).Noorsootööd on vaja valla tasemel koordineerida.

Arutelu lõpetuseks. Eri­nevate töögruppide ningeesmärkide juures oli kaks sõna, mis kordusid: koostöö ja arutelu. Nende saavu­tamiseks on vajalik, et iga inimene mõistab, kui oluline on tema osa valla arengus.

Vajadus teha info pare-mini kättesaadavaks tuli välja ka sama päeva õhtul, kui Antsla KSK-s esines Tsooru näitering. Suurepärane eten­dus, hästi mängitud rollid, laval 9 näitlejat, nendele li­saks veel abilised ja saalis vaatajaid 12. Keegi ei saa end vabandada ka sellega, et oli kevadtööde aeg, sest väljas sadas korralikult vihma.

Ma loodan, et me tahame ise jätkuvalt oma elu siin vallas arendada. Edukat koostööd!