15. juulil kell 12 ongi kõik oodatud Janno kinnistu parkimisplatsile, mis asub Kikkaoja küla keskuses Liili Koobakule kuuluval talumaal. Vanematel aegadel Kikkaoja küla ei eksisteerinud. Pigem on rahvasuus ikka veel keelel Lalli ja Pulsti.

Möödunud sajandi 70-aastate alguses liideti kahe karjamõisa maad ühte ning ristiti Kikkaoja võitööstuse järgi uue nimega. Lisaks jällenägemisrõõmule saame nautida isetegevuslaste esinemist ning kaasa lüüa osavusmängudes.

Eestlastel on olemas tore komme - külla minnes kaasa võtta külakosti piknikulauale. Päev lõpeb Kikkaoja külavanema väljakuulutamisega. Valimine on salajane, kus igaüks võib valimislehele kirjutada omale sobiva kandidaadi ja kõige rohkem hääli kogunud nime omanik tiitliga pärjataksegi. Ootame kohale kõiki, kes vähemalgi määral piirkonnaga seotud.

Kodukandipäevad on endaga kaasa toonud uusi ja huvitavaid mõtteid. Paljud on hakanud tundma huvi oma esivanemate ja küla ajaloo kohta. Selle tulemusena valmis 2010. aastal mahukas mälestustekogumik "100 aastat Luhametsa küla Võrumaal", ning valmimisjärgus mälestustekogumik Lepistu koolist ja seda ümbritsenud elukeerisest. Seoses viimasega ootavad Peeter Lasting ja Kalle Nurk augustikuuni kaasabi. Iga väiksemgi mälestus, pildike, dokument või vihje on vürtsiks vastvalmivale raamatule. Milliseid uusi mõtteid sünnib Kikkaoja kodukandipäeval, näitab juba lähitulevik.