Plaadi lindistamine 11.-15.juunil pidi algselt toimuma Iisaku rahvamajas, aga selgus, et saali tuleb samal ajal sisse põranda remont. Pille Nageli lahkel loal saime siis edasi kolida kunstide kooli, mis meie õnneks osutuski hoopis hubasemaks stuudio pesapaigaks. Kohe esimesel õhtul lindistas oma laulu sisse kõige pisem julge laulja, 6-aastane Sandra Lehtla ning pani töökale nädalale armsa alguse.

Lauljate vanused ulatuvad üle kahe kümnendi, seega usume, et plaat tuleb üpriski mitmekülgne.

Esitusele tulevad laulud said noored ise valida ja kuna plaadi tegemisel tuleb kogu saatemuusika endil valmis teha, on see nädal olnud nii mõnelegi tõeline musitseerimismaraton. Kõige suurem tänu kuulub siinjuures Iisaku Gümnaasiumi muusika-ja lauluõpetaja Tanja Elkenile, kes mängis klaveril sisse pea kõik lood ja juhendas pea kõiki lauljaid. Kaasa aitasid demode tegemisel ka Margus Pikhoff ja Robert Kevin Viirlaid kitarril, Maretha llves ja Hannamary Seli klaveril. Ülejäänu eest hoolitses aga, siinkohal vägagi tõetruult väljendades, mees nagu orkester - Rauno Avel ise.

Kõikide asjaosaliste jõupingutusi saab kuulata ja nautida plaanikohaselt augustis. Plaat ei ole tasuline ja selle hankimisvõimalustest saabub kindlasti ka info, kui aeg on õige.

Suur aitäh kõigile, kes sellise ilusa idee võimalikuks aitasid teha. Lauljatele soovime edasipidiseks palju harjutamistunde. Mine tea, ehk saab sellisest ettevõtmisest väike traditsioon.

Maretha Ilves
@RaunoaStudio


Muusikaõpetaja Tanja Elken:

Nüüdseks on salvestamised enam-vähem tehtud. Rauno praktiliselt elaski kunstide koolis selleks tarbeks rajatud stuudios. Isa käis vahepeal vaatamas, kuidas läheb ja õde Kristiina tõi süüa, et vend ikka pingele vastu peaks, noorem õde Gretegi oli vennale toeks ja seltsiks. Palju abi oli Marethast, kes aitas palu sisse mängida ja toetas lauljaid igati.

Kõige mahukam, aga samas loomingulisem töö oli fonode tegemine. Kõik soundid on meil endil sisse mängitud, kuulasime palju ja põhjalikult originaalmuusikat ja intrepeteerisime selle põhjal. See kõik oli väga põnev ka meile endile ja sai paljuski võimalikuks tänu Rauno oskustele ja tehnilisele varustusele. Korralik muusika on väga oluline, et lapsel oleks, millele lauldes toetuda.

Salvestamine mõjus lastele erinevalt - kes kaotas mikrofoni ees viimase julguseraasu, kes vajas ikka ja uuesti kordamist nii et silmad läksid selle peale juba märjaks. Lisette aga laulis oma laulu sisse rekordilise 18-minutiga. Kihutas rattaga kohale, paljajalu, juuksed tuules lehvimas ja häälestus kohe õigele lainele. Ühel õhtul tõi Joanna ema meile marineeritud kala ja leiba - küll maitses pärast pingelist päeva hea! Triinule jällegi meeldis meie stuudios nii väga, et ei raatsinud lahkuda.

Natuke kahju, et Maarja ennast viimasel ajal vähe näidanud on! Linti sai lauldud ka üks ühislaul. Nüüd on veel jäänud Raunol suur töö teha, et kõik saaks plaadil kõlama nii nagu peab.

Sandra Lehtla, Lisette Nagel, Kärol Viirlaid, Mairiin Org, Joanna Juuse, Elin Elken, Triin Pikhoff, Annaliisa Talitee, Grete Avel, Monica Lõoke ja Maarja Murutalu - teiega oli väga tore koos musitseerida ja tööd teha. Loodetavasti saame teie lauluhäält edaspidigi kuulda.

Suur-suur aitäh kunstide koolile, kes oma ruumides meil nii ööl kui päeval lahkelt toimetada lubas, rahvamajale tehnika kasutamise eest, vanematele, taustalauljatele, külalisesinejatele ja kõikvõimalikele abilistele. Ja muidugi suure vaeva nägijale Raunole, kelle entusiasm ja pühendumine meid kõiki kaasa haaras!