Kui eelnevad kaks aastat on teede osas pea kõik rahalised vahendid kulunud lumetõrjele, siis sel aastal on võimalus ka teede remonti suuremas ulatuses teostada. Praeguseks oleme kruusakatete uuendamiseks vedanud pea kõigile suurematele teedele kokku 4600 tonni kruusa. See on suur kogus ja kallis töö. Samas oli ka viimane aeg, sest hööveldada praktiliselt enam midagi ei olnud. Sügisel teostame remondi nendel lõikudel, kus praegu peal tolmutõrje. Järgmisel aastal loodame minna edasi pindamistega läbisõidetavates külades, mis seni tegemata. Lubatud on riigi poolt omavaltsustele järgmiseks aastaks suuremaid rahalisi vahendeid, mis suurendab võimalusi tööde teostamiseks. Tolmuvabaks loodame saada Mustla, Pahavalla. Ikka ja ikka, juba tavapäraselt, kutsun jätkuvalt hooldama teeääri, puhastama neid võsast, et võimalikult palju säiliks ja paraneks praegune teede olukord. Väga heaks näiteks on Audlas, Kinglis tehtud tööd. Sama oluline on ka sobiva kiirusega sõitmine värskelt remonditud teedel. Kurb on päev või kaks hiljem näha just remonditud teedel suuri nn.rallimeeste poolt rikutud tööde tagajärgi. Tahame ju kõik liigelda korralikel teedel ning selleks on ikka vaja juhtide poolt arukat liiklemist.

Suuremad tööd saavad suve teisel poolel toimuma vallakeskuses. Elektritööde käigus asendatakse senised keskuse õhuliinid maakaabliga, mida ammu oodatud. Kindlasti paraneb oluliselt elektrivarustuse stabiilsus ning ka keskuse väline ilme paraneb märgatavalt. Peale liinitööde lõppemist on plaanis paigaldada rahvamaja ümber tänavakivid ning pinnata parkla ja palliväljaku ääred. On päris piinlik, et rahvamaja sissepääsu osas puudub korralik juurdepääs. Loodame, et juba sügisel saab kuiva jalaga tuppa.

Remonditud saab ka kalmistu kabeli katus ning toetame Kahtla kiriku trepi remonti. Ka koolimajas saavad osad ruumid uue õppeaasta alguseks uue kuue.

Õppeaastal 2012/2013 jätkab meie kool põhikoolina. See on kindlasti vajalik info lapsevanematele oma laste koolitee jätkamise osas otsustamisel. Jätkamise osas olid positiivselt meelestatud nii lapsevanemad kui ka pedagoogid. Jätkuvalt tuleb tunnustada koolipere, kes tänaste võimaluste, koormusnormide ja olude juures on suutnud tegutsemistahet hoida. Kiidusõnu jagub ka lasteaia tööle.

Eraldi kiidan kindlasti meie külasid, seltsinguid, kes aktiivselt tegutsevad. Saarekülade ajaleht, jahimeeste seltsimaja ehitus. LEADER meetme kaudu esitatud hakskiidu saanud projektid. Tore, et Audla küla on uue hingamise leidnud. Ilusad nimeviidad, ürituste korraldamine, tähtpäevade tähistamine. See on just see, mida tänasel keerulisel ajal kindlasti vaja. Palju toredaid etendusi, esinejaid, on ka rahvamajas olnud ning tänud kõigile, kes välja tulnud ning pakutavale kaasa elanud.

Kohe - kohe on jaanipäev ukse ees ning kuigi sel aastal lühidalt, on ta kõigi poolt oodatud aeg. Pered ja sõbrad saavad kokku, mida kahjuks tänase kiire elutempo juures on väheseks jäänud. Kindlasti ootame kõiki osalema meie oma jaanitulel, kus tegevust jagub kõigile. Ka suurt meediakära põhjustanud "pomm" on ringiga ohutuna tagasi jõudnud ning rammumeestele sel korral võistlusvõimalusi pakkumas. Võistlused lastele, külalisesinejad ning tore tantsuansambel peaksid kõigile mõnusat meelelahutust pakkuma. Võidutuli antakse seekord üle Kihelkonnal ning õhtul on võimalik kõigil küladel viia see Laimjalast ka oma väiksematele jaanituledele.

Soovin Teile kõigile kaunist suve ning reibast meelt ja tegutsemistahet.