Mõnusa sõpruskonna on loonud emad­vanaemad Juuru valla küladest ja Rap-last. Aastad on möödunud märkamatult. Jälle on kätte jõudnud ilus kevad ja meil aeg näidata omi töid teistele huvilistele.

Kes näitusele ei jõudnud, see näeb meie töid Juuru valla koduleheküljel www.juuru.ee.

Minu jaoks on olnud aeg imeline, loo­minguline, kiire, sest ma olen kohtunud suurepäraste käsitöötegijatega, kes tahaks ikka veel ja veel midagi uut õppida.

Kolme aasta töö tulemusena võin jul­gelt öelda, et piirkondlikud koolitused esi­vanemate töödest, tegemistest, traditsioo­nidest, pärimustest peavad toimuma kü­lades, lähemal külainimestele, just seal on selline tegevus vajalik.

Mida arvavad külaelanikud ise? Kol­me aastaga oleme üllatavalt palju esiva­nemate oskusi omandanud, käsitöötradit­sioone oma lastele ja lastelastele edasi andnud, kogemusi vahetanud. Meil on väl­ja kujunenud üksteist toetav ja mõistev sõpruskond, tekkinud mõnus suhtlusring.

Käsitöö heas seltskonnas on meile te­raapiaks, pingete maandajaks, emotsioo­nide loojaks. Iga töö on omapärane - us­kumatult ilusad rahvuslikud kiri-ja kõla­vööd, kaelaehted vaselistega, paelad, sal­lid, pitsid, tikandid, sussid, vilditud ese­med. „Vanast uus", kus nii mõnigi kapis seisma jäänud rõivas sai värske välimuse rahvusliku elemendi lisamisel. Ja need tek­sakotid! Nendest paljud oleksid saanud näituse lõpus uue omaniku, kui valmista­ja oleks seda soovinud!

Kui oleks Juuru nobedate käsitöötegi­jate teha, siis nad suvepuhkusele ei lä­hekski!

Traditsiooniks on saanud ühine söögi­aeg pärast koolitustunde - pakume eesti rahvustoite, toimub retseptide vahetami­ne, käsitöömaterjalide jagamine, lilletai­mede ja -istikute vahetamine. Vapusta­valt põnev!

Ootan juba oktoobrit ja uusi õppimisi! Midagi ilusat koos teistega teha on palju lõbusam kui omaette! 

TÄNAME:

-E. Vilde nim. Juuru Gümnaasiumi direk­toreid Hannes Valdi ja Sirje Kautsaart, kes meie huvitavate tegevuste jaoks on võimaldanud mõnusa pesa kooli kodun­duse klassis;

-Signe ja Aarne Havamaad, kes alati abistavad nõu ja jõuga;

-Raplamaa Partnerluskogu, kes on meid märganud ja ühel hooajal toetanud. Ehi­me ühe pildiga Partnerluskogu kalendrit!