Mittetulundusühingu M.A.R.S.S. eestvedaja Merike Rekori sõnul on esimesel ülemaakonnalisel tõukeratattatuuril plaanis läbida erinevaid Jõgevamaa omavalitsusi ja olulisemaid maastikke. "Retk avatakse 19. augustil Tabivere Vaba Aja Keskuse juures. Sealt suundutakse Puurmanisse, edasi Põltsamaale, Pajusisse, Jõgevale ja Sadalasse, kus on võimalik ööbida. Teisel päeval starditakse Torma vallamaja eest ning sõidetakse Peipsi äärde, Mustvesse, Kasepääle, Palale ning Palamusele. Õhtuks on eesmärk jõuda Tabiveresse, kus Vaba Aja Keskuse juures toimub kontsert isamaaliste lauludega ja ühine mulgipudru söömine. Tuuril on võimalik läbi sõita kogu marsuurt või osa sellest."

"Esimesed tõukerattad ostsime Leader projekti vahenditega. Tuuri toimumise ajaks tahame aga kokku muretseda viiskümmend Soomes valmistatud ratast, sest huvi sündmusel osalemise vastu on juba praegu üsna suur. Rataste ostmiseks kavatseme taotleda toetust ka Jõgevamaa Omavalituste Liidult," rääkis Rekor.
"Soovitasime mittetulundusühingul M.A.R.S.S. vormikohase rahataotluse esitada," ütles omavalitsusliidu tegevdirektor Raivo Suni.

Merike Rekor märkis, et tõukerattatuuri Tallinn-Tartu ning Jõhvi-Tartu maanteel asuvate lõikude läbimiseks tuleb Maanteeametilt luba taotleda.

"Idee korralda tõukerattatuur on vahva ja Jõgevamaad mitmekülgselt tutvustav ettevõtmine, mis eeldab korraldajatelt põhjalikku ettevalmistustööd," ütles Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.

MTÜ M.A.R.S.S. on presenteerinud tõukerattaid mitmetel turismiüritustel: Tartus Maamessil, Tartu Turismimessil ja Tallinnas lauluvava konverentsisaalis toimunud Leader konverentsil. "Uudistajaid-proovijad on olnud piisavalt palju. Näiteks AS Tartu Näitused halli avaral territooriumil sõideti pidevalt tõukeratastega ja neid valmistav Soome firma esindaja sai ka uusi tellimusi. See tõestab, et tõukratast on hakatud rohkem väärtustama," ütles Merike Rekor.

Tabivere vallavanem Raul Rääski arvates võib tõukeratastega sõitmine kujuneda selle piirkonna populaarseks vaba aja veetmise viisiks ja turismimagnetiks. "Praegu saab tõukeratastega sõita Tabivere-Äksi kergliikusteel. Kui mustkatte saab Tabivere-Elistvere tee, oleks võimalik nende ratastega sõita ka Elistvere loomaparki ja ehk edasi ka Vudila mängumaale," lausus omavalitsusjuht.