Selle aasta folklooripäevade teema on „Vanad seltskonnatantsud - ehe pärimus ja kogukonna traditsioon". Kavas on anda uus hingamine mõnele ammu unustatud vanale tantsule, loengud, töötoad, mokalaat ja palju muud, mis kõik on tasuta.

Üritus saab alguse 29. juuni õhtul, kui avatakse tantsude õpituba, mida juhendavad Järsumäe Raina ja Reena Kihnust. Pillidel toetavad neid Jaanus Põlder ja Olavi Kõrre.

Laupäeval on võimalik kuulata Eesti Rahva Muuseumi juhtivteadur Kristel Rattuse loengut esivanemate elustiili sarnasustest ja erinevustest Eesti väikesaartel. Folklorist Ingrid Rüütel räägib ja näitab tantsimise tavasid Kihnus. Avatud on näitus „Kihnu naestõ tänävetalinõ tüe sii-ning sialpuõl merd". Kes näha ning kuulda tahab, mis tegelikult toimub, peab ise kohale tulema.

Varasemad folklooripäevad erinevatel Eesti saartel on andud ülevaate saarerahvaste riietusest, pulmakommetest, käsitööst, kala tervislikkusest ja selle tarbimisest jne

 Saarte folklooripäevad on saarte elanikke siduvad, saarte pärimuskultuuri väärtustavad ja arendavad üritused. Põhimõtteks on ikka olnud Eesti saarte pärimuskultuuri otsimine, arendamine ja näitamine.

Aga selleks, et üritus korda läheks, peab olema häid sõpru ning toetajaid. Üritust toetavad sel korral Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa Ekspertgrupp, Rahvakultuuri Keskuse kultuuriprogramm "Kihnu Kultuuriruum 2011- 2014", EAS-i Kohaliku Omaalgatuse Programm ja Tõstamaa vald.

Sel aastal toimub koos saarte folklooripäevadega Eesti Saarte Kogu Manija Üldkogu, kus arutatakse saarte koostöö tulevikku, kuidas ühisel jõul hoida oma kultuuri, millised ühistegevusi kavandatatakse, kuidas omavahel infot vahetatakse ja muid aasta jooksul esilekerkinud küsimusi.