Mőeldud, tehtud. Taotlus sai esitatud PRIAle. PRIA meede 3.2. rahastuse (28650€) tulemusena ja vallavalitsuse tegevustoetuse abil (3170€) ning kolme julge vallakodaniku käendusel (Mati Mehik, Jaanus Alliksoo, Saima Kams) valmiski vőimla juurdeehitus. Ruumi paigaldatakse kogu sportimiseks vajaminev inventar ja koha saab suusabaas. Siis on kőik ühes kohas ja käepärast vőtta.

Üks mure selle ruumiga siiski veel on - sein, mis enne toimis välisseinana jäi ehituse käigus nüüd siseseinaks, mis vajaks nüüd katmist, sest selle esialgset välimust on ilmastik räsinud.

Vahendid on, inimesi mitte

Koigi spordiklubi püüdleb sinaapoole, et vallarahval oleks vőimalik sportides vaba aega veeta ja mis praegusel keerulisel ajal kőige tähtsam - tasuta. Esialgu oli huvi vőimlas käimise vastu suur. Rahvast käis Päinurmest ja Käsukonnast, nüüd enam ei. Vahel tulevad siia Tarbja noored, räägivad spordiklubi eesvedajad Liidia Mäeveer ja Mati Mehik.

„Aga eks spordi vastu peab huvi olema," lausub tegevjuht Liidia Mäeveer. Veel ütleb ta, et kindla koha treeninguteks on leidnud politseinikud, kes on kohal igal nädalal. Koigi vőimla eeliseks on see, et on soe (igal pool ei pidavat see nii olema), puuduseks jälle praod pőrandas. Selleks tuleks vahed vuukida, pőrand lihvida ja lakkida.

Praegu on küll tunne, et spordi-klubi töötab rohkem laste jaoks, sest nende osakaal on üritustel ja vőimla külastusel alati suurem.

Kui on olemas vahendid ja vőimalused, millega kaasneb tahtmine, siis jőutakse ka tippsorti. Tingimuste loomine sporditee alguses on väga tähtis. Ja see ongi spordiklubi eesmärk.

Rohkem läbimõeldud üritusi

Koigi spordiklubi on asutatud 1999nda aasta novembris ja regist-risse kantud 2000nda jaanuaris. Esimeheks valiti Mati Mehik, kes on seda siiani. Tegevjuhina toetab Liidia Mäeveer, kes ise alustab Koigis sügisel kehalise kasvatuse őpetajana 14ndat hooaega. Omavaheline töö on laabunud. Juhatuse liikmetena on vahepeal tegutsenud Heiki Ojasalu, Ants Uus, Tarmo Kivi. Praegu aitavad spordielu vedada Jaanus Alliksoo ja Saima Kams.

Spordiklubi juhid tulid välja mőttega, et taotluste esitamise aeg vőiks olla 1. detsember. Siis oleks rohkem aega mőelda ja saaks ettevőtmisi paremini organiseerida. Selleks ajaks on teada ka maakonna ja vabariiklik ürituste kalender, lisas Mäeveer.

Mati Mehik: „Pole mőtet teha halbu asju. Parem teha kaks-kolm sisutihedat ja läbimőeldud üritust, mis rahvale ikka huvi pakuks ja neid osalema meelitaksid. Välja tuleb panna ka korralikud auhinnad."

Meie vallas on ringid tasuta nii lastele kui täiskasvanutele. Inventar on olemas, mida paljudel pole. Tervist ei saa osta, tulge ja sportige mőnuga, pakkus Mäeveer parimat, mis spordiklubil pakkuda on. Tema arvates peaks koolis kehalise kasvatuse tunnid olema 1. - 5. klassini iga päev, siis tekkiks liigutamise järele füüsiline vajadus. Ja siis leiaks ka vőimla rohkem kasutamist. Kokkuvőtteks ütlesid spordiklubi juhid et vaatamata inimestele vähesele huvile, aga samas lootes, et vőimla vastu ikkagi huvi kasvab, läheb neil hästi.

Üks mure on ka - jőusaal vajab kohendamist. Korrastamist vajavad masinad ja pőrandale tuleb muretseda uus kate.

Kui alguse juurde tagasi minna, siis ei saa ära unustada eksvallavanemat Jüri Randmäed, kes vőttis julguse vőimlat ehitama hakata ja kes oli entusiasmiga klubi rajamise juures. Kiitus temale! Valla tugi on tuntav siiani, koostöö on laabuv ja tulemuslik, mis ongi asja meeldivam pool.


Koigi spordiklubi juhtide Mati Mehiku ja Liidia Mäeveeri mõtted pani kirja Ene Pedak