Heategevuskontserdile Maarja-Magdaleena kirikus elas kaasa ligi kuussada inimest. "Mitmed vanemaealised naised ja mehed meenutasid, et sama rahavarohke oli kirik nende noorusaastatel toimunud jõulujumalateenistuste ajal," ütles vaimulik Aivo Prükk. Ka Tartu linnavolikogu kantselei nõunik Urmas Aunin märkis, et tema Maarja-Magdaleenas elavad sugulased peavad heategevuskontserti rahvaroheimaks sündmuseks kohalikus kirikus nii eelmisel kui ka käesoleval sajandil.

Foto: Tiia Pärtelpoeg

Tšellokvartett C Jam. Foto: Tiia Pärtelpoeg

Aivo Prükki sõnul oli kontserdi korraldamisel kogudusele eriliselt tänuväärseks abiliseks Riigikogu liige Aivar Kokk ning kaasaaitajaid jätkus teisigi. Nii panid sündmusele õla alla ka Jõgevamaa ja Tartumaa omavalitsused.

"Enamus kontserdil tehtud annetustest kasutakse 1887. aastal ehitatud kiriku peaukse restaureerimiseks," ütles Prükk.

Osa annetatud rahast antakse ka Siimusti lastekodule Metsatareke. "Lastekodu on koht, kus ikka abi vajatakse, mistõttu sageli on seda asutust toetatud ka heategevuskontsertidel kogutud rahadest," ütles Aivar Kokk, kes on ka Metsatarekese hoolekogu esimees.

Foto: Tiia Pärtelpoeg

Kultuurisündmusest osasaajaid kostitati rosinasupiga.Foto: Tiia Pärtelpoeg

Kollektiivi C-Jam liikmed Pärt Tarvas, Levi-Danel Mägila, Margus Uus ja Andreas Lend mängivad erinevate ajastute ja stiilidega muusikat. Nii kõlas heategevuskontserdil Maarja-Magdaleena kirikus ka ansambli Boney M repertuaarist tuntud muusikapala "Rasputin "
Vaimulik Aivo Prükk suhtus üllatusliku etteastesse tolerantselt. "See pala sobis kontsertkavasse hästi. Võib-olla juuresolevad sõnad oleks asja ära rikkunud. Instrumentaalne esitus oli aga fantastiline. Pealegi iga muusika viitab millelegi, avab meid millegi jaoks," arvas hingekarjane.