Teeolud sinnasõiduks olid väga huvitavad- kitsavõitu teed looklesid nii põldude vahel kui ka nagu ürgmetsas. Neil teedel üldiselt üle 50 ei sõitnud. Toruni omapäraks olid piparkoogid, neid pakuti igasugu kujudes ja pakendites. Reede hommikul sõitsime Poznani suunas ja sealt edasi oli tee juba tuttav.

Aastaga olid poolakad kiirtee valmis saanud ja Saksa piirini oli vaid kihutamise vaev. Muidugi tuli ka Saksamaal meie mõistes ülikiirelt sõita, et mitte kaasliiklejaid häirida. Reede õhtul võtsid meid vastu eelmise aasta võõrustajad ja rõõm kohtumise üle oli mõlemapoolne.. Sel aastal oli võetud kavva malesimultaan.

Seda andis RM Judith Fuchs, kes on mänginud ka Saksamaa naiskonnas maleolümpial. Paari tunni pärast tuli Karelil vastu võtta kaotus ja ta sai puhkama ,et järgmisel päeval edukalt mängida. 2. juunil toimus neljas grupis 58 võistkonna osavõtul 50. Maiturniir neljaliikmelistele võistkondadele. 3 võistkonda olid Hollandist, 1 Ungarist, 1 Eestist ja esmakordselt 1 Poola võistkond. Eelmise aasta Dgrupi võitmise eest saime C gruppi. Seekord tuli mängida 14 võistkonnaga ja seda Ströbecki restoranis. Saime 6 matšivõitu, 3 matšikaotust ja 5 jäid viiki. Partiipunkte saime 36 ja see tulemus andis meile 5. koha. Grupi võitis üks Berliini võistkond , teine Berliini võistkond jäi meist tahapoole. Eelmise aasta võistkonnast mängisid Eiki, Olev ja Kaja, uue liikmena Karel.

Kristi ja Margit pidid suhtlema pressiga ja tegema tõlke - ja fotograafitööd. Õhtul toimus kõigile väliskülalistele vastuvõtt õhtusöögiga. Mõne tunni jooksul sai vesteldud möödunust päevast ja poolakad soovisid sõprussidemeid laiendada ning meid külla kutsuda. Peale vastuvõttu toimus maleplatsil tants kõigile ja seega võis seal edasi pidutseda.

Pühapäeva hommikul kella 10-ks sai kogunetud hüvastijätuks maleplatsile. Mõned jutud, mõned pildid , kallistused ja jälle asusime teele Eesti poole. Seekord võtsime suuna Wroclawi - teel olles möödusime suurtest linnadest nagu Leipzig ja Dresden. Wroclaw võttis meid vastu vihmasaju ja jahedusega. Aga linn oli ise vaatamist väärt. Ülikool, kirikud , Raekoja plats, vanad hooned - oli mida vaadata. Ja Wroclaw valmistus jalgpalli EM-ks. Keskväljakul oli suur lava ja käis kontsert.

Turg oli kella 9 õhtul täies hoos - sai osta paljude Euroopa maade toodangut.

Ja nüüd esmaspäev. Algas 21-tunnine kodutee läbi Poola, Leedu ja Läti Kilingi-Nõmme. Kuni Varssavini oli käsil kiirtee ehitus, aga õnneks pikki ootamisi ei olnud.

Teel olles sai tehtud maasikapeatus, paari söögikohta külastatud ja tankida ja olimegi kodus. Kiirvisiit malekülla jälle tehtud ja tänud toetajatele -Eesti Kultuurkapitalile ja Saarde Vallavalitsusele.