Juuni on kooliaasta lõpukuu. Toimusid lõpuaktused ja anti kätte põhikooli ning gümnaasiumi lõputunnistused. Nüüd on koolilõpetajatel ees oluline aeg - vaja langetada otsus oma tuleviku suhtes. Põhikooli lõpetajatest proovivad loodetavasti kõik jätkata oma haridusteed, kas mõnes gümnaasiumis või ametikoolis.

Gümnaasiumilõpetajatel on nii mõnelgi ees ootamas tihe konkurents kõrgkooli koha pärast.

Soovin meie valla kõigile koolilõpetajatele tarku valikuid ja jõudu vastuastumiseks uutele väljakutsetele. Veel soovin kõigile teistele kaunist koolivaheaega ja mõnusat puhkamist!

Rõõm on tõdeda, et kui pärast riigieksamite tulemuste teadasaamist sai hindeid võrrelda, siis Puurmani koolil on jälle põhjust rahuloluks. Võrreldes Eesti keskmistega olid järjekordselt meil head tulemused.

See on tunnustus õpetajate järjepidevale tööle. Soovin, et ikka jätkuks meie pedagoogidel tahtmist ja jõudu sama tublit tööd teha ka edaspidi.

Paljude eestlaste ajaarvamine käib kahe suurema püha järgi - jõulud ja jaanipäev. Tänavune jaanipäev möödus küll palju märjemalt, kui oleksime seda soovinud, aga ühegi tegevuse toimumist see ei seganud.

Jaanipäeva kõrval kipume sageli unustama, et 23. juunil on ka võidupüha, mil tähistame eestlaste võitu sakslaste üle Vabadussõjas Võnnu lahingus 1919. aastal. Hea meel oli 23. juunil Kursis Vabadussõja mälestusmärgi juures, vaatamata tugevale lausvihmale, kohata piisavalt palju inimesi, kes olid kohale tulnud, et austada neid, kes oma elu hinnaga meie vabadust kaitsesid. Ilma nende sangariteta ei õpiks meie lapsed täna eesti keeles, ei laulaks me oma hümni ega saaks pidupäevadel lipumasti tõmmata meile kallist sinimustvalget trikoloori.

Lõpetuseks ka natuke argisematest küsimustest. Kõik Puurmani kauplust külastanud inimesed on kindlasti märganud põhjatuid auke poeparklas. Neist lihtsalt pole võimalik mööda vaadata. Paljud on pöördunud vallavalitsuse ja volikogu liikmete pole küsimusega, et kas seal midagi ka paremaks muutub.

Tahan kõigile teada anda, et vald tegeleb probleemile lahenduse otsimisega. Artikli kirjutamise hetkel tegeletakse just remondieelarve koostamisega ja koostööpartnerite leidmisega, et poepoolne parklaosa saaks kahekordse pindamisega korda tehtud. Kindlasti saavad tööd teostatud veel sellel suvel. Seniks aga ootame mõistvat suhtumist.

Tegelikult võiks vald öelda, et see pole meie mure, kuna parkla näol on tegemist osaliselt Põltsamaa Majandusühistule kuuluva ja osaliselt riigimaanteealuse maaga. Kuid nii hoolimatut suhtumist me ei saa oma inimeste suhtes lubada.

Kaunist suve kõigile!