Kapelli jutte, laule ja pilliviise on salvestanud raadio ja televisioon, endise mängija Malle Ranne eestvedamisel on välja antud kaks heliplaati, 35. aastapäeva kontserdist on valminud DVD, ansambli ajaloost on kirjutatud artikleid ja kokku pandud raamatki.

Seekord põimis Jauram oma ajaloo juubelikontserdisse, mis kandis pealkirja „Jauram ja sõbrad - lugu muusikas", illustreerides tähtsündmusi tantsude, laulude ja pilliviisidega.

Jaurami lugu aitasid jutustada

29. aprillil Tõrva kammersaalis memmede tantsurühm Eideratas (juhendaja Silvi Abolkaln), segarühmad Jandali ja Pastlapoolikud ning naisrühm Liisud (juhendaja Valdeko Kalamees), Lysi naisrühm (Ulvi Riitsalu), naisansambel Hermes (Reet Koppel) ning Valga tantsurühm Pilleriin (Inna Kallas).

Orkestrilugudeks tuli appi Otepää viiuldaja Varju Teder. Kontserti juhtis, vedas ning sidus tekstiga tervikuks Ene Vilipuu. Ilmar Kõverik sättis peolaua ja kaunistas kammersaali. Endla Miske tegi üle maakonna kaunid kuulutused. Helipuldis keeras nuppe Arnold Looga.

Aplaus, õnnesoovid ja head sõnad olid suurimaks tasuks Jaurami liikmetele ja kõigile kontserdil esinejatele. Valga maavanem andis ansamblile koos õnnitlustega üle ka tänukirja Eesti Vabariigi kultuuriministrilt rahvamuusika kauaaegse viljelemise ja hoidmise eest.

Juubelikontserdil said ansambli sõbrad ja toetajad kingiks uhiuue Jaurami CD. Plaadile on helitehnik Arnold Looga suure töö tulemusena salvestatud parimad laulu- ja pillilood tänase Jaurami repertuaarist.

Jaurami tänusõnad ja sügav kummardus toetajatele, kelleks olid Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Tõrva linnavalitsus ja Keskväljaku lillesalong! Aitäh Ilmar Kõverikule, kes kinkis ansamblile jäädvustuse juubelikontserdist - DVD-filmi „Jauram ja sõbrad - lugu muusikas"!