Nädalavahetustel on siin-seal silma hakanud avalikus kohas alkoholi (õllede ja lahjade alkohoolsete jookide) tarbijad.

Mõnel juhul tarbitakse vägijooke sedavõrd hoogsalt ning lärmakalt, et Rabarocki kontsert selle kõrval kahvatuks. Tuletan siinkohal meelde, et avalikus kohas alkoholi tarbimine on keelatud. Kaupluste esised ning avalikud pargipingid ei ole kohad, kus seltskonnaga grilliõhtuid ja joomaorgiaid korraldada. Eraldi küsimus on selles, millist eeskuju me oma käitumisega nii oma kui läheduses mängivatele lastele anname. Pole siis imestada, kui Mannid-Tõnnid lasteaias joodikuid mängivad ja kõvahäälselt ropendades ja tuikudes vanemaid matkivad. Lapsed on kodu peegel, aga kas me ikka tahame sellisesse peeglisse vaadata?

Murelikuks teevad politseitöötajaid liikluses osalevad viie- kuni kümneaastased pisikesed jalgratturid, kellel tänavatele ja teedele veel üksi asja ei tohiks olla. Nii noored jalgratturid ei oska hinnata liikluses varitsevaid ohte ning nad võivad põhjustada endalegi teadmata avariiohtliku olukorra. Tuletan siinkohal vanematele meelde, et liiklusesse võib lubada iseseisvalt jalgratast juhtima vähemalt kümneaastase isiku, kes on omandanud jalgratturi kvalifikatsiooni. Järvakandis Rabarockil toimus märkimist vääriv seik, kus maanteel liiklev viieaastane jalgrattur politsei pöördumise peale viimasele keskmist sõrme näitas ja rattaga oma teed sõitis. Kommentaarid on siinjuures ilmselgelt üleliigsed. Väikest jalgratturit ning tema vanemaid ootas ees tõsine vestlus.

Politseitöös kuuleme igal hommikul autojuhtidest, kes on rooli istudes alkoholiga patustanud. Seltskonnaga peole minnes, tuleb endale leida kaine autojuht ehk kaine grupijuht - see säästab kogu seltskonna edasistest valdavalt ebameeldivatest sekeldustest.

Kaunist suve!