• 47 on algarv. Algarvude loend algab 47 numbrist koosneva jadaga, milles pole ühtki nulli. Esimese tuhande algarvu seas esineb 47 täpselt 47 korda.

  • 47 on väikseim arv n, mille puhul 666n numbrite summa on metsalise arv 666.

  • Hõbeda järjenumber on 47. Kõikide elementide seas on hõbe parim elektrijuht (järgnevad vask, kuld, alumiinium, kaltsium, volfram, tsink, nikkel jm) ning teemandi järel teisel kohal soojusjuhtivuse poolest (järgnevad vask, kuld, alumiinium, nikkel, raud, plii, titaan jm).

Hõbe hävitab mikroobe, ent paljudest teooriatest hoolimata ei ole selle nähtuse toimemehhanism lõpuni selge.

  • 1964. a esitas California osariigi Pomona kolledži matemaatikaõppejõud Donald Bentley üliõpilastele kummutamiseks tõestuse, et iga suvaline arv võrdub iga teise suvalise arvuga.

Kui Bentley oma loengutes mõnda valemisse juhuslikku arvu vajas, kasutas ta enamasti selleks 47.

Esimese kursuse tudengid Laurens Mets ja Bruce Elgin jätkasid teemat. Nad väitsid, et iga arv võrdub 47ga, ja asusid uurima, kas 47 võiks olla kõige sagedamalt esinev juhuslik arv. Kes otsib, see leiab, ja peagi märgati seda arvu kõikjal.

Nüüdseks on sellest ettevõtmisest ammu saanud 47 Ühing, kes usinalt kogub ja levitab näiteid selle kohta, et arv 47 esinevat ebaloomulikult suure sagedusega.

Pomona kolledži vilistlane aastast 1979 Joe Menosky, üks filmisarja "Star Trek" stsenariste, sokutas arvu 47 otse ja kaude (nt 74 jms) sarja osadesse. Niisamuti esineb seda arvu sagedasti telesarjades "Alias" ja "Ülisalajane" ("Fringe").

  • 2. VIII 47 eKr saavutas Caesar Väike-Aasias Zela lahingus võidu Rooma vastu välja astunud Bosporose riigi kuninga Pharnakes II üle. Võidu kohta saatis ta Roomasse sõnumi "Veni, vidi vici!" ehk "Tulin, nägin, võitsin!".

  • Hiina legend pajatab, et XVI sajandil üritas ametnik Wan Hu lennata Kuule. Selleks lasi ta oma kandetooli külge kinnitada kaks tuulelohet ja 47 püssirohuraketti. 47 teenijat süütasid rakettide süütenöörid korraga tõrvikutest ning jooksid varju.

Tuleleekide saatel käis vägev plahvatus. Kui suitsupilv hajus, oli Wan Hu jäljetult kadunud. Kuu tagaküljel on tema auks nimetatud Wan-Hoo kraater.

  • 4. VII 1776 vastu võetud Ameerika Ühendriikide Iseseisvusdeklaratsiooni originaalis on 47 lauset. Kõik need ei lõpe lihtsalt punktiga, vaid ka punkti ja (vahel õige pika) mõttekriipsuga (25 korda), koma ja kriipsuga (1 kord) ning kooloni ja kriipsuga (9 korda).

  • Üks enim kasutatud käsitulirelvi maailmas on AK-47 ehk Kalašnikovi automaat (Автомат Калашникова образца 1947 года).

Toodetud ametlikult ja salaja umbes 100 miljonit, on see automaat populaarne terroristide jt kurjategijate seas. Aastas tapetakse selle relvaga veerand miljonit inimest.

Mihhail Kalašnikov: "Parem oleksin võinud leiutada masina, millest oleks inimestele kasu, näiteks muruniiduki."

AK-47 on kujutatud Ida-Timori, Mosambiigi ja Zimbabwe vapil.


  • Harfil on 47 keelt. Harfi on nimetatud pillide kuningannaks, kuid seda tiitlit on pakutud ka orelile, klaverile, viiulile.

  • Eestis on praegu 47 linna. Neist 14 on küll vallasisesed (ilma linnavolikogu, -valitsuse ja -peata), ent linnad sellegipoolest.