Teisal tegeleti aga juba õpetlikemate asjadega - Maanteeameti liiklusohutuse osakonna laua taga sai mängida liiklusmänge, panna kokku puslesid, värvida värviraamatuid ja lahendada liiklusteste. Sealsamas kõrval kihutasid noored spordisõbrad jalg-ja tõukeratastel vigursõidurajal, iga raja läbinu sai Maanteeametilt ka väi­kese kingituse.

Väiksemad ja suuremad kohaletulnud said sõbraks ka Mõmmiga, kes kostitas kõiki asfaldijoonistamisel osalejaid ka väikese kommiga. Ilmselt nägid Haljala Raamatukogu väisanud lugemishuvilised veel mitmeid nädalaid rahva­maja esisel teel laste kriidimaalinguid. Palju tähelepanu pälvis ka sel aastal kohale tellitud batuut, mis hoolimata veidi niiskest olekust tõmbas hüplema väga palju lapsi. Terve perega sai osa võtta pereviktoriinist, mille küsimused olid kohaliku elu-olu kohta ja pigem tähelepanelikkust kui teadmisi nõudvad - mitu korvpallirõngast on multi­funktsionaalsel palliplatsil või palju lapsi elab üldse Haljala vallas.

Juba veidi enamate aastatega turjal kohalolnutele pakuti võimalust osaleda sopsu-ja nooleviskevõistlusel. Esimesel pidi osavõtja viskama erinevatest positsioonidest korvi võimalikult palju palle, nooleviskevõistlusel domineeris samuti täpsusviskeoskus.

Päeva naelaks oli traditsiooniline rattaralli, millest võttis osa 78 noort ja last. Kesiseks jäi põhikooli noorte vanuse­grupp, mida mõjutas kõvasti koolis samal päeval toimunud ekskursioonipäev - paljud õpilased polnud selleks ajaks lihtsalt veel tagasi jõudnud. Kõigile uueks kogemuseks oli tõukerattaralli korraldamine ning sellel osalemine - osa­lejaid oli täpselt 5. Kõik rallil finišeerujaid said kingituseks Mõmmilt pudeli Mõmmi limonaadi, et kadunud jõuvarusid turgutada. Kiirematele pani auhinnad välja Haljala Rahvamaja, kaela riputati puidust medal.

Projekt viidi ellu LEADER programmi käigus.