Nipernaadi (ehk meil on selleks Tõnu Lumi) seikleb kolmes erinevas maalilises Lootvina kohas oma kolmes eriilmelises etüüdis. Küll käib ta Tralla ja Ello juures, jõuab libapastorina Kadri Parvi 70.nendale juubelile ning imetleb Pärlipüüdjat. Nipernaadi sõidab oma igikestva jalgrattaga, kuid Sina ja mina jalutame (umb 3 km valmis olla) koos Vissi talu hobuvankriga, kus peal Väägvere lõõtsad hüüdmas.

Kui tahad Lootvina Nipernaadiga koos seigelda, siis selleks pead kindlasti ette teada andma projektijuht Marjule (5257058) või idee autor ja lavastaja Külli Volmerile (53022793). Külalistelt palume ka väikest omaosalust, sest Parvi Kadri pakub ju pidusööki oma juubelil ja Meoste ristsetel. Kohtade arv pidulauas piiratud just kohvitasside arvu pärast. Palume rohkesti aega varuda, planeerime rännakule umb 5 tundi.
Ettenägematused ilmastikus võivad meie pika ettevõtmise nurjata, seepärast rohkema info ja uudiste pärast vaata Lootvina Nipernaadi lehekülge Facebookis www.facebook.com/LootvinaNipernaadi

Kaasa löövad Vastse-Kuuste folkloorirühm, toetavad kohalikud Lootvina talumehed ja perenaised, projektitoetus tuleb Eesti Kultuurkapitalit ja Põlvamaa Ekspertgrupilt. Korraldavad MTÜ Kodukant Lootvina, MTÜ Kasvukoda, Lootvina Külakeskus.