Edasi jätkus päev Sõmeru noortekeskuse ruumides toimuvate töötubadega, kus sai punuda laastukorvi, teha liivamaali kaarte, meisterdada karvast rinnamärki, valmistada riietele ehteid, teha küünlajalgu, meisterdada värvilisi vahaküünlaid, puutöötoas sai meisterdada iseliikuva propelleri või rähni, kes mööda puutüve toksides alla tuli. üheskoos ehitati vanadest arvutitest skulptuur „Arvuti hing", mis sai nimeks üLLAR - ülim lõbus lustakas arvuti robot, mis pandi kirja ka valla rekordite raamatusse.

terve päev oli avatud näitus, kus sai uudistada teistes noortekeskustes valmistatud meisterdusi. Kohal käis päästeauto, mida sai lähemalt uurida ja katsuda, päästetöötajad rääkisid tuleohutusest.

Päevajuhi korraldatud võistlus mängudes sai proovile panna oma füüsilisi, vaimseid kui ka meeskonnatöö oskusi. tantsumati võistlustel selgitati välja, kes on Sõmeru valla tantsumatilõvi. Päeva üllatusesinejateks olid Kunda draamaringi noored, kes tegid koos noortega rütmimänge, esitasid mõned lühikavad ja panid noored kaasa elama - noored said etenduses kaasa teha, end väljendada ja välja elada, see oli hea meeleolukas ja kaasahaarav lõpetus päevale - „Rusikas silmaauku", nagu ütles valla esindaja.

Veel autasustati tublimaid ja anti valla esindajale üle „Sõmeru valla rekordite raamat", mis loodetavasti saab uute rekordite näol lisa.

Noortepäeval tulid kokku noored üle valla, võisteldi omavahel ja ühes võistkonnas, tutvuti ja veedeti koos üks tore päev. Suur aitäh kõigile osalejatele ja kaasaaitajatele ilusa päeva eest!