Sümboolselt meenutab paatide rongkäik Suislepa rolli Võrtsjärve väravana veel nendest aegadest, kui Suislepa ja Tartu vahet lõbusõidupraam sõitis.

Paadipäev on kasvanud nii suureks sündmuseks, et juba eelmisel õhtul võis Suislepa puhkeala läheduses kokku lugeda 15 randunud paati ning lisaks mõned "luurel" käinud külalised, kes reede õhtul veel ei sildunud.

Esimesel paadipäeval kuus aastat tagasi polnud nii palju paate kogu ürituse jooksul näha.

Suislepa paadipäeva avapauk on traditsiooniliselt paadiralli mootorpaatidega - läbitakse 13,2 km pikkune distants ja lõpetatakse Suislepas. Käesoleva aasta suurim keskmine kiirus oli üle 100 km/h. Samas rahulikud osalejad nautisid osavõturõõmu alla 40 km/h kiirusel.

Traditsiooniks on saanud ka kanuude võidusõit lühikesel distantsil. Kellelgi ei pea olema isiklikku sõiduvahendit - kõik vajaliku toimetab kohale Roosimäe talu.

Jalgpallilahing Võrtsjärve vasaku ja parema kalda vahel toimus tänavu tasavägisemana kui kunagi varem. Tablool ilutsesid mängu lõppedes numbrid 2 ja 0. Paadipäeva kombe kohaselt võitsid mõlemad võistkonnad.

Kas teadsite, et Suislepa paadipäeval osalemine on kohustuslik, kuid pileti ostmine vabatahtlik?

Pilet on vaid paadipäeva toetuseks ning piletiomanike vahel loositakse välja Viiratsi Lihatööstuse suitsupõrsas. Sel aastal oli tänu toetajatele veel muudki kraami. Valio juuste ja kohukesi jagus nii loosimiseks kui lastele joonistuskonkursi auhindadeks.

Üksikute entusiastide ellu kutsutud väikesest üritusest on välja kasvanud suve oodatuim suursündmus Suislepas.

Üksikute entusiastide ellu kutsutud väikesest üritusest on välja kasvanud suve oodatuim suursündmus Suislepas.

Naisterahvas, kelle tütre pilet võitis ööbimise Viitina puhkemajas, oli õnnest ogar rekordilised 3 tundi ja 14 minutit.

Pimeduse saabudes süüdati lõke ja selleks ajaks oli kontsert juba paar tundi kestnud. Esinejate nimekiri on olnud esinduslik alati. Tänavu hoolitsesid muusika eest Hõbeniit, Ewert and Two Dragons, Ultima Thule ja DND.

Alguses oli Suislepa paadipäev vaid entusiastide musklijõul ja rahakoti toel toimuv üritus. Praeguse, festivali mõõtmed saavutanud ürituse suurimad toetajad on MTÜ Võrtsjärve Ühendus, Leader Eesti ja Tarvastu Vallavalitsus.

Suislepa Paadiselts kui ürituse peakorraldaja tänab kõiki osalejaid, külalisi ning toetajaid - ilma teieta oleks olnud tavaline laupäev.