Eksootilisemateks maadeks olid Indoneesia, Kasahstan ja Mehhiko. Grupijuhtide koosolekul selgus üllatuslikult, et samal festivalil osaleb veel üks Eesti rühm Põlvamaalt.

Elasime hotellis kuuendal korrusel, kust avanes miljonivaade üle teiste hotellide katuste Vahemerele.

Tõelisteks katsumusteks kujunesid meie jaoks söögikorrad, kus eine tuli kokku panna vähemalt 30 erinevast toidust ja nii jätkus see festivali lõpuni kolm korda päevas. Esimesel korral said kõik kaunid naised uksehoidjalt (temperamentne lokkis peaga lõunamaa mees) kingituseks tulipunase roosi.

Festival avati 24. juuni õhtul kolmekilomeetrise rongkäiguga läbi Calella vanalinna. Kogu rongkäiku saatis meie lähedal paiknevate Ukraina, Türgi, Venemaa ja Bulgaaria esinduste laul, tants ning trummipõrin. Ootamatult saabunud kaks vaikushetke täitsime lauldes "Kungla rahvast". Rongkäik lõppes linna keskplatsil nelja ja poole tunnise kontserdiga, kus kõik kollektiivid esinesid viieminutilise kavaga.

Suure aplausi teenis meie esitatud „Mulgi polka". Järgmiste kontsertide programmidest meeldisid rahvale enim meeste "Tünnitants" ja kaasaegne "Paabeli Kaerajaan". Publikut oli igal kontserdil väga palju. Tarvastu rahvariided erinesid teiste maade kostüümidest sedavõrd, et enne ja pärast esinemisi tekkis pildistamisel mõnikord isegi järjekord.

Olime õnnelikud, et kõik kontserdid algasid õhtul peale seitset, sest siis oli mulgi kuue ja villase seelikuga tantsimine juba peaaegu talutav. Päeval 33-kraadises kuumuses oli hea olla vaid konditsioneeriga hotellitoas, autos või jahutava tuulega kruusasel mererannal.


Palavust trotsides tutvusime tantsimisest vabadel päevadel kohalike kultuuriväärtustega Barcelonas ja selle lähiümbruses. Nendest meeldejäävamad olid Barcelona kesklinnas asuv võimas kirik Sagrada Familia, ligi 99 000 pealtvaatajat mahutav jalgpallistaadion Camp Nou koos jalgpallimuuseumiga, Figueres asuv Salvador Dali muuseum ja Barcelonast 48 km kaugusel kõrgel mäe otsas asuv Montserrat klooster.

Festivali lõpetasime piknikuga öises mererannas laintekohina ja kohaliku muusika saatel.

Meeldejääva reisi eest täname Kerstit, Ennat, Märti, Tarvastu Vallavalitsust ja suurepärast reisiseltskonda. RÕÕMU! ALEGRIA!