Kõige rohkem muudatusi tõi kevad kaasa Kärstna Koolis - tähistati kooli 245. aastapäeva ning sel kevadel anti lõputunnistused põhikooli lõpetajate kõrval ka 6.-8. klasside õpilastele. Sügisel alustab Kärstna Kool tööd 6-klassilisena ning lisaks lasteaiarühmale kolib mõisamajja ka raamatukogu. Kõik Kärstna Kooli 6.-9. klassi lõpetanud noored on oodatud oma haridusteed jätkama Tarvastu Gümnaasiumi. Kärstna Kooli õpilaste saavutustest väärib esile tõstmist kindlasti Ermo Kaurovi I koht vabariiklikul Stokkeri meistrivõistlusel "Ehita amfiibauto", juhendajaks õpetaja Jaan Roht.

Suislepa Lasteaed-Algkooli õpilased on endiselt tublid peastarvutajad ehk pranglijad maakonna ning sellel aastal ka vabariigi tasemel. Maakonna koolide hulgas saavutati II ja vabariigis IV koht. Eriti häid tulemusi näitas 5. klassi õpilane Leiger Fuks, kes tuli pranglimises maakonna meistriks. Pranglijaid juhendasid õpetajad Ivi Lõhmus ja Imbi Napritson.

Tarvastu Gümnaasiumi õpilased saavutasid häid kohti maakondlikul saksa keele olümpiaadil, maakondlikul ja vabariiklikul muusikaõpetuse olümpiaadil ning erinevatel matemaatikaja majandusõpetuse võistlustel. Esile tahaks tuua Triin Taali väga häid tulemus August Maramaa matemaatika ülesannete lahendamise võistlusel, Triin Lõhmuse hõbediplomit üleriigilisel muusikaõpetuse olümpiaadil, Lukas Perteli esimest kohta piirkondlikul majandusolümpiaadil ja Triin Toomsoo esimest kohta saksa keele võistkondlikul olümpiaadil. Tänud ka Teie õpetajatele Kersti Vunderile, Merle Metsale, Sirje Kasendile ja Anne Mandrile.

Tarvastu Muusika- ja Kunstikooli pärliteks võib pidada noori akordioniste Reesi Koidut, Jaan Silda ja Kätlin Kruuslat, kes koos juhendajate-õpetajate Mare Kilgi ja Riina Grencšteiniga saavutasid üleriigilisel Johann Valentin Mederi kvintettide konkursil II koha ning osalesid Klassikaraadios avalikul lindistamisel.

Ja lõpetuseks kõige tähtsamast. Sellel kevadel oli meie valla koolides lõpupidu 93 õpilasele - Suislepa Lasteaed-Algkooli lõpetas kuus, Kärstna Kooli seitse, Tarvastu Gümnaasiumi põhikooli kolmkümmend ning gümnaasiumi neliteist ja Tarvastu Muusika- ja Kunstikooli kakskümmend neli õpilast. Lisaks lõpetasid Kärstna Kooli 6.-8. klassi kaksteist õpilast.

Teie lõputunnistused olid väga erinevad - üks Teie hulgast lõpetas gümnaasiumi kuldmedaliga, kaks hõbemedaliga ning üks põhikooli kiituskirjaga, muusika- ja kunstikooli lõpetajate hulgas oli kiitusega lõpetajaid kuus. Tõeliselt üllatasid sellel aastal gümnaasiumi lõpetajate riigieksamite tulemused - keskmine oli 60,6 punkti ning eesti keeles ja inglise keeles ületasid eksamitulemused riigi keskmise. Heade tulemuste taga on kindlasti nii Teie kui Teie õpetajate koostöö, siinkohal tänusõnad ka Teie eesti keele õpetajatele Helle Sootsile ja Katri Velile ning inglise keele õpetajale Marika Kovrule. Ning lõpetuseks parimatest parimate tulemused: Epp Krusenvald - eesti keel 87 punkti, Lukas Pertel - inglise keel 93 punkti, Gerli Raugmäe - eesti keel 91 punkti.

Head lõpetajad - Teie koolilõpukevad tähendab ju tegelikult uusi valikuid ja uusi haridustasemeid. Olge nõudlikud eelkõige enese suhtes ning küsige alati parimat ja mis kõige olulisem - tooge ka ise esile oma parimad ja tugevaimad küljed, need lisavad Teile isikupära ning annavad julgust erineda.


Uusi õnnestunud valikuid ja ilusat suve Teile kõigile!