Roy Strider on Eesti kolumnist ja sotsiaalse õigluse aktivist. Ta on näidendi "Mässajad" ja raamatute "Mongoolia memuaarid. Tiibeti koertega kullaotsijate jälil", "Punane ja must", "Minu Mongoolia" ning "Himaalaja jutud" autor.

Taavi Petersoni tuntakse kõige enam 2007. aasta saate "Eesti otsib superstaari" järgi. 2011. aastal tõi Taavi lugu «Tibet Ocean» bändile kaasa palju head vastukaja, lugu jõudis dalai-laama nõunikuni, kes mainis et "Tibet Ocean" on üks viimase aja õnnestunumaid muusikapalu kajastamaks Tiibeti teemat. Tänu sellele loole said Roy ja Taavi ka omavahel tuttavaks. Praeguseks on Taavi Peterson oma ansambliga Üdi salvestanud esimese täispika stuudioalbumi "Selges eesti keeles", millel olevaid laule käsitöökojas ka kuulda sai.

Kohtumisele oli tulnud huvilisi, kel raamatud loetud ja nende kohta palju küsimusi esitada. Jutulõng pääses takistusteta veerema päris algusest peale, kui taheti teada, kust Roy Strideri Aasia-huvi alguse saanud on. Oma osa sundimatu äraolemise loomisel oli kindlasti koertel, kes raamatust tuttavaid äärmiselt erinevaid iseloome demonstreerisid. Vaimukas, vaikse nukrusega segatud jutustus kaugetest maadest vaheldus lauludega ilusas emakeeles, ja kummaline küll, aga eksootilised lood ning Kristjan Jaak Petersoni sõnadele kirjutatud laul ei tundunud koos sugugi võõrad, vaid täiendasid teineteist. Rõõm oli kuulda, et Roy Strider plaanib publitsistika ja reisikirjade järel proovida kätt ka ilukirjanduses ja anda välja lasteraamatu.

Mõnus ja südamlik õhkkond, mis õhtu jooksul publiku ja esinejate vahel tekkis, muutis aja voolu märkamatuks - kaks ja pool tundi tundus kõigest hetkena.

Usun, et igaüks lahkus millegi poolest rikkamana, olid selleks siis emotsioonid, teadmised, värsked mõtted, uus plaat või mõni Roy raamat. Maailm tuli meile korraks koju kätte - kahju, et ainult vähesed leidsid mahti seda vastu võtma tulla.