Viimane oma 6,7 meetrise kõrgusega on kindlasti mänguväljaku uhkeim atraktsioon ning seda on kasutama oodatud laste kõrval ka adrenaliini otsivad täiskasvanud. Ehkki kontrollinud ei ole, näib tegu olevat kõrgeima mänguväljaku atraktsiooniga tervel Järvamaal. Lisaks on mänguväljakule paigaldatud kiikpingid, prügikastid ja jalgrattahoidjad ning valgustus.

Mänguväljaku rajamine sai teoks Leader-meetme toetusega. Projekti kogumaksumuseks kujunes 55 030,74 eurot, millest PRIA toetus on 41 273,05 ja valla oma raha 13 757,69 eurot. Meie tänusõnad projekti toetajatele!

Mänguväljaku rajas spetsiaalselt selliste objektide rajamisega tegelev ATIX OÜ, valgustuse paigaldas FigGrupp OÜ.
Täname ka ehitajaid!

Mänguväljak on valmistatud kvaliteetsetest materjalidest ja hea nimega firmade toodangust, mistõttu peaks olema vastupidav ja teenima meid vähemalt aastakümne. Et mänguväljak püsiks ohutuna ja ei laguneks enneaegselt, tuleks kohe valda teada anda, kui mõni atraktsioon või selle tugipostid hakkavad kõikuma või on muul viisil ühendustest lahti.

Olgugi, et atraktsioonid on varustatud turvaaladega ning vastavad rangetele nõuetele, on nende ohutuks kasutamiseks oluline tarvitada käte ja jalgade kõrval ka mõistust. Nii näiteks ei ole mõeldud kiikpingid kiikumiseks, vaid ikka istumiseks või mängumaja väikelastele kodu mängimiseks, mitte suurematele katusel istumiseks. Küsimus ei ole selles, et ehitajal on tulnud kiikpinkide poste juba kolmas kord betoneerida, vaid asjaolus, et kiikpingiga „üle võlli" kiikumisel võib hõlpsasti istmelt maha libiseda ja pingiga väga rängalt pihta saada. Sama kehtib tarzaniraja kohta, kus lisahoo andmine sõitjatele on ohtlik, kuna raja lõpus pidurdamisel võib sõitja lennata trossini ja viga saada.

Siit ka soovitus - iseenda ja teiste turvalisuse huvides peame silmas, et atraktsioone kasutaksid vaid need, kellele see ealiselt sobib ning otstarbel ja viisil, milleks need on mõeldud.

Lisaks veel hoolivust ja tähelepanelikkust teiste kasutajate suhtes! Mänguväljakule on mängima oodatud ka lapsed teistest valla küladest.

Mängulusti kõigile!
_____________________________________________________

Mänguväljaku kasutaja meelespea

* Kasuta mänguväljakut iseenda või oma vanema vastutusel.
* Enne tarvitamist veendu atraktsioonide turvalisuses!
* Käte ja jalgade kõrval tarvita ka mõistust, siis on atraktsioonid turvalised!
* Vali mängimiseks ainult jõu- ja eakohased mängu.- vahendid!
* Kasuta atraktsiooni vaid eesmärgil, milleks ta on loodud - kiik on kiikumiseks, kiikpink aga istumiseks, trossrajal sõitjale ära hoogu lisa!
* Ära kasuta atraktsioone jalgratta- vm kiivri või suure peakattega ning väldi nöördiega kapuutse!
* Prügi koht on prügikastis!
* Mänguväljak ei ole söömise ja joomise koht!
* Suits ja alkohol on mänguväljakul keelatud!
* Koerade-kasside pissitamiseks vali mõni teine koht!
* Ole tähelepanelik ja arvesta teistega!

Rikutud, loksuvad või muul viisil ebaturvaliseks muutunud mänguvahendist anna teada tel 384 4020 või e-postiga aadressil: vvald@vaatsa.ee.