"Olen mänginud korvpalli Margus Matiiseni käe all ning laulnud Heli Sepa koorides.Seega on mul olnud täiesti tavapärase Kose lapse noorusaeg," räägib Mehis oma lapsepõlvest. Praegu töötab noormees, kes ülikooli ajal täiendas ennast koolis Drakadeemia,Corle OÜ-s projekteerijana ning on seega jõudnud otsaga tagasi Kosele.

"Viimased viis aastat olen õpingute tõtt u veetnud Tartus," räägib Nele oma tegemistest. Neiul on magistrikraad füsioteraapias ning kogub juurde teadmisi kultuurikorraldusest. Lavastaja Lennart Peep on aga päris ülikooli linnast Tartust. "Juhtisin Tartus Noor

te Teatritehast ning tegin mitmeid näiteringe," räägib Lennart, kes praegu õpib TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias harrastusteatrite juhi eriala.

Nostalgia tiivustab

Mis tõi noored tagasi muusikali juurde?

"Eelkõige vist nostalgia. Esimestest aastatest jäi palju häid emotsioone ja samas mõjutabkindlasti ka missioonitunne," teatab Nele. Lennarti arvates on aga Kosel muusikali tegemine justkui töö ja lõbu koos: "Tore on mõnusate inimestega möllata." Nele arvates on suvistest muusikalidest tekkinud juba omamoodi traditsioon, kuid Mehise sõnul on see alles habras ning kaitsmist väärt nagu muusikali peategelasedki.

"Jusslaste" muusikal sarnaneb vormiliselt pigem kahele esimesele muusikalile - näitlejaid on igas vanuses ning tegevus toimub kaasajas," arvab Mehis ning lisab, et vähem oluline pole ka see, et lavastajaks on jällegi Lennart Peep, kelle sõnul sarnaneb lavastus kindlasti varasemate aastatega,

kuid kindlasti saab näha ka uusi vingerpusse.

"Vana hea uues kastmes," lisab Lennart. Mehise arvates on muusikalil ka üks suur ühisosa, mida on raske määratleda. "Võimalik, et selleks on kollektiivi positiivne vaim, võib-olla aga toetava publikupoolt loodav atmosfäär," arutleb Mehis

Kultuur koju kätte

Mehise loodab, et sellel aastal võime näha muusikali üldises tasemes tubli arengut. "Midagi pole kaotada, kuid võita on küll," selgitab noormees.

Nele ootab eelkõige headmeeskonnatööd ja ühtekuuluvustunde tekkimist. "Muusikal "Jusslased" on hea võimalus tasuta kultuuri nautimiseks terve perega ja seda oma kodukohas," arvab neiu, miks peaksid inimesed seda vaatama tulema. Lennart loodab, et valmiv lavastus pakub nii tegijatele kui ka vaatajatele palju rõõmu ning teeb olemise helgemaks. "Lavastus on mõeldud tervele perele ning pakub sumedat meelelahutust ja mõtt eainet niigi halli igapäeva," arvab Lennart.

Muusikali tegemistel saate silma peal hoida ka aadressil jusslased.wordpress.com.