Berstad tõdes, et nädal aega koos hoolekes­kuse personaliga tööd tehes andis neile asutu­sest hea ülevaate. „Alguses olid teie töötajad tagasihoidlikud ja püüdsid kõik ise ära teha, kuid ajapikku lubasid ka meid appi: inimesi toitma, nendega jalutama. Kasutasime suhtle­misel kehakeelt ja naeratusi," rääkis Berstad. Ta ütles, et positiivne on, et hoolekeskuse personal tegutseb ühtse meeskonnana, samas võiksid hooldajad end rohkem hoida: „Tuleb kasutada selga säästvaid hooldusvõtteid, näiteks midagi madalal tehes laskuda põlvili, mitte olla kum­margil, samuti tuleks tõsta voodeid, mitte pat­siente tõstes ennast rebestada."

Norralased Irene Berstad, Hilde Nygaard, Lisbeth Barka ja Turid Stokeland jäid Aluta­guse hoolekodus veedetud ajaga rahule, peale töö käisid nad veel Selisoos ja tutvusid maa­konna vaatamisväärsustega. „Aeg on nii kii­resti läinud, et hotelli spaasse me ei jõudnudki," lausus Berstad.

Alutaguse hoolekodu teeb personali koolita­misel koostööd norralastega, sest hoolekeskuse juhataja Erika Kruubi sõnul on Norra hoole­kande mudel parim, millelt õppida. Hoolekes­kuse töötajad on ka Norras praktikal käinud.

Kruup ütles, et hoolekeskus kavatseb oma personali paari inimese võrra kasvatada.