Küsimus, kas metadoonikeskus peaks asuma apteegihoones Tškalovi 3, mille ümbruses asuvad mitmed laste- ja kultuuriasutused, pole kõne all esimest korda.

Oleg Kultajev juhib tähelepanu asjaolule, et linnas on noori, kes tekitavad pika järjekorra, oodates sünteetilist ravimit, mida kasutatakse uimastisõltlaste raviks. "Pärast keskuses oma doosi saamist seavad nad end sisse kanalisatsioonitorudele lasteaia juures," räägib Oleg. "Narkomaanid on ise mulle jutustanud, kuidas nad kavaldavad, et metadooni mitte alla neelata ja see välja tuua, et siis võtta seda sisse koos tugevatoimeliste tablettidega, mis koos mõjuvad heroiinist tugevamalt."

Linnapea vastus on formaalne

Juunis pöördus Oleg Kultajev probleemiga Sillamäe linnapea Jelena Koršunova poole. Viimane vastas, et uimastisõltlasi on kahjuks nii meie riigis kui ka Sillamäel. Riikliku HIV/AIDSi strateegia kohaselt korraldab 2006.-2015. a tervise arengu instituut Eestis metadooni asendusravi programmi. Seda pakutakse inimestele, kelle jaoks on see viimane võimalus elada sotsiaalselt vastuvõetavat elu.

Oleg Kultajev peab seda vastust formaalseks.

Loe pikemalt Põhjarannikust.