Abivallavanema ametikoha loomise eesmärgiks on arengusuundade ja eelistuste väljatöötamine, elluviimine, valla majandustegevuse korralduse tagamine, edendamine ning planeerimisalase tegevuse korraldamine, samuti hariduse- ja kultuurialase tegevuse koordineerimine ja arendamine. Abivallavanema tööülesannete hulka kuulub vallasekretäri ja vallavanema asendamine.

Lahendamist vajavaid probleeme on palju. Kohe puutusin kokku Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt keskkonnaprogrammi 2012 II vooru taotluste esitamisega. Kuna keskkonnaprogrammi kaudu saab toetust taotleda nii veemajanduse kui ka jäätmekäitluse valdkonnas, siis tekkis soov taotlusvoorus osaleda.

Kohalikule omavalitsusele on kehtestatud nendes osalemise eelduseks ühisveevärgi ja kanalisatsiooni arendamise kava ning jäätmekava, kehtestatud jäätmehoolduseeskirja ja korraldatud jäätmeveo olemasolu.

Kuna need kriteeriumid on põhiosas täitmata, siis pole ka osalemine eelnimetatud programmis praegu võimalik.

Selleks, et tagada jätkusuutlikkus tuleb täna mõelda ja tegutseda nii, et tulevikus meie koduvald areneks ja säiliks hea ja turvalisena. Suudame pakkuda valla elanikele ja elama asujale lasteaiakoha saamise võimalust, omandada haridust valla koolides. Võimaldame tegeleda spordi ja kultuuriga. Kuna Eesti elanikkond on vananemas, siis peab säilima koht ka eakatele väärika vanaduspõlve veetmiseks.

Valla arengu seisukohalt omab väga olulist osa ka olemasolev ja tegutsev ettevõtlus. Ettevõtluse kaudu luuakse töökohti ja tagatakse inimeste heaolu ning toimetulek. Valla kodulehel veebiaadressil https://tabivere.kovtp.ee/et/ ettevotlus oleme kajastanud vallas tegutsevaid ettevõtteid ja ettevõtjaid. Et koostöö ja informatsioon jõuaks meieni operatiivselt ning teaksime teist rohkem, siis palume üle vaadata oma andmed ning annaksite muudatustest meile teada. Palume meid informeerida ka uutest ettevõttetestettevõtjatest, keda koduleht ei kajasta meiliaadressil info@ tabivere.ee

Tagamaks heakorda enda ümber ei pea midagi suurt korda saatma. Üldvaate saame koos paremaks muuta prahti mitte maha visates ning mahavisatud kommipaberit, plastpudelit üles võttes. Hoiame ja hindame meie tarbeks loodud üldkasutatavaid hooneid, alasid ja inventari. Meeldivat koostööd ja ilusat suve jätku kõigile!