Jaga lillkapsas õisikuteks ja keeda soolases vees.
Tükelda sibul ja kabatšokk ning hauta pannil pehmeks.
Tõsta kõik ühte kaussi ja sega.
Vala peale kaste hapukoorest, jogurtist, hakitud küüslaugust. Kaste maitsesta soola ja pipraga.

Kirsikohv

100 ml rõõska koort, 100 ml värsket kohvi, peotäis jääkuubikuid, 20 ml kirsisiirupit, 10 ml mandlisiirupit, 0,5 l kirsijäätist.

Mikserda kõik ained peale jäätise kokku. Vala suurde klaasi ja pane sisse jäätisepallid.

Pikantne pirukas

Tainas: 300 g jahu, 1 muna, 2 sl soola, 2 sl oliivõli, muskaatpähklit.
Täidis: 300 g hakkliha, 1 porgand, 1 sibul, 3 spl oliivõli, 1spl sinepit, 1 spl tomatikastet, küüslauk, riivsaia, pipart, soola.

Sõtku taina koostisainetest ja 80 ml leigest veest ühtlane tainas.
Rulli õhukeseks leheks.
Hakkliha pruunista pannil, lisa puhastatud ja peeneks hakitud porgand, sibul, küüslauk, tomatikaste, sinep ja maitseained.
Kata taignaleht ühtlaselt täidisega ja keera rulli vajutades otsad kinni. Küpseta ahjus 30-35 minutit 190 kraadi juures.

Punasesõstrakook

200 g jahu, 125 g võid, 70 g suhkrut, 1 muna, 750 g punaseid sõstraid, 400 g suhkrut, tuhksuhkrut, pähkleid.

Sõelu jahu kaussi.
Lisa muna, suhkur ja või. Sõtku valmis tainas ja hoia pool tundi kiles ja külmkapis.
Rulli tainas lahti ja vooderda koogivorm, küpseta15- 20 min. keskmises kuumuses.
Pooltest marjadest keeda moos ja tõsta jahtuma.
Kata koogipõhi ülejäänud marjadega, riputa peale suhkrut ja vala marjade peale moos. Riputa üle tuhksuhkruga ja pähklipuruga .

HEAD ISU!