Neitlas tutvuti ameerika naaritsa kasvatusega. Ettevõtte omanik Smbat Oganisjan andis meile põhjaliku ülevaate naaritsate kasvatusest ja ärist. Saime teada, kui raske ja riskantne on tegelikult naaritsafarmi majandamine.Edasi viis teekond juba läbi Ageri ja Seidla küla Kaalepi külla, kus tehti peatus Männiku talus, mille perekond Oherd on korda teinud ning rajanud sinna väga ilusa ja maitseka maakodu. Perekond Oherd on kolme aasta jooksul tublit tööd teinud, et mahajäetud talukoht korda teha.Taas ratastele ning edasine teekond viis ratturid juba läbi Järva-Madise küla Vetepere küla taha nurka Kõrgemäele Rabavasse maakodusse, kus tehti pikem peatus. Perekond Saar on siin toimetanud seitse aastat ning suutnud üles ehitada väga huvitava puhkekoha või nagu Meelis ise ütleb, et kui tahad midagi erilist hingele ja ihule ning eemale linnakärast puhta ja metsiku looduse keskele, siis on RABAV just see koht, kuhu tasub tõesti tulla. Veendusime oma silmaga kui eriline on see paik. Kogu matka seltskonna suurimad tänud perenaisele, kes oli meile valmistanud uskumatult maitsva lõuna, mille juures eriline koht oli koduküpsetatud leival.

Pikem peatus tehtud ning taas jätkati rattamatka ning seekord juba läbi Kakerdaja raba serva jõudsime Mõnuvere külla, kus tegime peatuse OÜ Ranlak talus. Siinne pererahvas peab puukooli ning meil oli võimalus oma silmaga vaadata, milliseid erinevaid taimi Valeri Koržov siin kasvatab ja samas ka katsetab. Niipalju infoks, et õige pea valmivad kultuurmustikad.

Edasi viis teekond läbi Soosalu, Peedu ja Lehtmetsa küla Mägede külla Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskusesse, mis oligi meie matka sihtkoht.Jalgrattamatka pikkuseks kujunes 52 km.

Reisi kokkuvõtteks võib öelda, et tore oli kohtuda selle kuuma suvepäeva jooksul erinevate inimestega meie valla erinevates külades, vahetada mõtteid teede olukorra üle ning hankida lisateadmisi ja ideid, mida läheb vaja meie igapäevastes ettevõtmistes.

Tänud kõigile vastuvõtjatele ja tunnustus tublidele ratturitele, kes ei pidanud paljuks veeta üks puhkepäev jalgrattaga ja nautida meeldivat suvepäeva!