Ambla Spordiklubi 4 etapilisel seeriavõistlusel rannavolles osales kokku 17 võistkonda 29 mängijaga Harjumaalt, Türilt, Paidest, Tapa ja Ambla vallast. Tasavägiseks kujunes heitlus seeriavõistluse üldvõidule, kus 2 võistkonda kogusid kokkuvõttes võrdse arvu punkte ja otsustavaks sai parem koht viimasel etapil. See andis esikoha Kristjan ja Kalvi Kallastele Harjumaalt, kes viimasel etapil tulid täiseduga võitjateks. II koht seeriavõistluse kokkuvõttes kuulus Taavi Leinartile, Martin Tamlakule, kes viimasel etapil pidid leppima 4. kohaga ja III koht kokkuvõttes Hannes Sepale, Rauno Tikkole. Tublilt mängisid meestega koos Epp Sepp, Kai Puhasmets, kelle südikust kroonis kokkuvõttes 5.koht. Seeriavõistluse 6 paremat võistkonda kokkuvõttes olid:
I Kristjan Kallaste, Kalvi Kallaste Harjumaa 34 punkti
II Taavi Leinart, Martin Tamlak Ambla SK 34 punkti
III Hannes Sepp, Rauno Tikko Ambla SK 24 punkti
4. Helari Tamtik, Rain Raukas Harjumaa 18 punkti
5. Epp Sepp, Kai Puhasmets Käravete/ Tapa 16 punkti
6. Alvar Lass, Krister Tammjärv Aegviidu 15 punkti

Järvamaa meistrivõistlused rannavolles peeti ka sellel aastal Aravete liivaväljakutel. 3-l järjestikusel päeval selgitati välja maakonna parimad rannavollevõistkonnad seenioride, meeste ja segapaaride arvestuses ja kokku osales 24 võistkonda 37 mängijaga.

Seenioride maakonna meistrivõistluste kuldmedalid kuulusid turniiri täiseduga võitnud Paide võistkonnale Viljo Jüristo, Hannes Reino-Alberi. Hõbemedalid võitis Ambla valla võistkond Aksel Õunapuu, Kalle Uudeküll ja pronksmedalid Paide/Sargvere võistkond Ahto Salum, Annes Sapp. Meeste turniiri, kus osales 7 võistkonda, võitsid küll väljaspool meistrivõistluste arvestust võistelnud Kristjan ja Kalvi Kallaste Harjumaalt, kuid Järvamaa meistritiitli võitsid üldarvestuses II koha saavutanud Ambla valla võistlejad Romet Uudeküll, Urmo Lepamets. Hõbemedalid kuulusid Türi võistkonnale Ilmar Mõttus, Urmas Pülzü ja pronksmedalid Ambla valla võistkonnale Taavi Leinart, Martin Tamlak. Segapaaride turniiril osales koguni 12 võistkonda, neist 3 väljaspool Järvamaa MV arvestust.

Väga kindlat ja ilusat mängu näitasid kogu turniiril Raili Sõna, Kuldar Männilaan, kes osalesid väljaspool meistrivõistluste arvestust, nagu ka nende finaalivastased Inga ja Kurmo Annus. Turniirivõit kuuluski Raili Sõnale, Kuldar Männilaanele, kes turniiri finaalkohtumises alistasid vastased tulemusega 21:10. Turniiri 3.-4. koha mängus aga otsustati Järvamaa meistritiitli saatus ja siit väljusid võitjana Katre Vahtra, Viljo Jüristo Paidest, kes alistasid Merilin Kuhi, Urmas Pülzü Türilt tulemusega 21:15. Maakonna MV pronksmedaliheitluses alistasid Ireen Lehtmets, Hannes Reino-Alberi Paidest parima Ambla valla võistkonna sellel turniiril Merit Kalamägi, Taavi Leinarti 21:17.

23. korda toimunud traditsioonilisel Aravete rannavolle auhinnavõistlusel osales 3-l turniiril kokku 23 võistkonda 35 mängijaga ja nende seas ka 5 külalisvõistlejat Soomest Taipalsaari vallast. Segapaaride turniiril, kus osales 10 võistkonda, tulid võitjateks Raili Sõna, Kuldar Männilaan Harjumaalt, kes finaalis alistasid Paide võistkonna Katre Vahtra, Viljo Jüristo 21:9. III koha teenisid Ireen Lehtmets, Hannes Reino-Alberi Paidest, kes alistasid otsustavas mängus Merit Kalamägi, Rauno Tikko 21:16. Külalisvõistkond Soomest Lotta Hulkkonen, Aleksi Hulkkonen jäid jagama 9.- 10.kohta. Seenioride turniiril saavutas kaotuseta esikoha Türi/Sargvere meeskond Eiko Tasa, Annes Sapp. 1 kaotusega tuli II kohale Paide/Tapa võistkond Viljo Jüristo, Jaanus Gildemann ja 2 kaotusega III kohale parima Ambla valla võistkonnana Aarne Aljama, Leo Matikainen.

Parima Soome võistkonnana jäid 6.kohale Pekka Hulkkonen, Risto Viiru. Meeste turniiril, kus osales 7 võistkonda, kogusid 3 esimest kõik 5 võitu ja 1 kaotuse. Paremusjärjestuse määramiseks tuli siin arvestada kogu turniiri punktide vahet ja see andis turniirivõidu Taavi Leinartile, Martin Tamlakule Aravetelt, kes edestasid Kristjan Kallastet, Kalvi Kallastet Harjumaalt ja Alvar Lassi, Krister Tammjärve Aegviidust. Parima soomlasena sai Aleksi Hulkkonen koos Aarne Aljamaga Aravetelt 5. koha.. Mõned märkimisväärsed ajaloolised faktid 23 korda toimunud Aravete rannavolleturniiride kohta on kahtlemata järjepidevus, ehk alates esimesest turniirist 1990. aastal ei ole vaatamata vahepealsetele keerulistele aegadele vahele jäänud ühtegi turniiri ja eriliselt hämmastav on, et kõikidel turniiridel on osalenud ka külalisvõistlejad Soomest Taipalsaari vallast. Läbi aegade on Aravete rannavolleturniiril osalenud 10 Eesti võrkpalli rahvuskoondist esindanud mängijat ja ka Syndney olümpiamängudel pronksmedali võitnud judokas Aleksei Budõlin. Kokku on Aravete rannavolleturniiril osalenud 432 võistkonda.

Rava Rahvatriatloni starti tuli 25 võistlejat Tallinnast, Rakverest, Kadrinast, Türilt, Koeru, Kareda, Albu ja Ambla vallast. Lühikesel distantsil (ujumine 50m, ratas 5km ja jooks 0,9km), kus osales 11 võistlejat, olid gruppide paremad:
T-12 I Anni Jalakas Ambla SK 22.03
II Kaidy Kaasiku Ambla SK 22.45
III Keidy Kaasiku Ambla SK 23.42
P-12 I Marten-Mihkel Meidla Ambla SK 21.54
II Martin-Mihkel Meidla Ambla SK 22.34
III Rihard Viherpuu TriSmile 23.40
P-16 I Kaarel Kasper Kõrge Ambla SK 19.08
II Jarmo Kaasiku Ambla SK 21.29
N17+ I Maili Antons Ambla SK 20.18
II Vilve Pilv Ambla SK 21.37

Pikal distantsil (ujumine 360m, ratas 13km ja jooks 2,7km) osales 14 võistlejat:
M-39 I Andres Laaniste Koeru 45.28
II Mart Laaniste Koeru 45.51
III Janno Rodendau Albu 46.50
M 40+. I Indrek Lepiksaar Kadrina 47.21
II Hannes Viherpuu TriSmile 47.29
III Vello Lillipuu Türi 48.20 Ambla valla külade turniiril

Käravete liivaväljakul osales vaid 2 võistkonda ja võitjaks tuli Käravete võistkond koosseisus Epp Sepp, Ergo Lillevälja ja Armin Siilivask, kes alistasid 3:0 Märjandi/Käravete ühendvõistkonna.

Sügisringi esimeses kohtumises Ambla koolistaadionil Ambla Vallameeskonna mängumootor töötas juba õige häälestusega. Pärast 1.poolaja 2:0 edu JK Tallinna Kalev Juunior meeskonna vastu lõid vastased 2.poolaja alguses küll ühe värava tagasi, kuid vaatamata arvulisse vähemusse jäämisega Ambla Vallameeskonna mängija mängust eemaldamise tõttu löödi vastasmeeskonna väravasse veel 2 palli ja võideti kohtumine 4:1 (väravalööjad Dagnar Adrat, Sten Rõngelep, Raido Vespere ja Urmas Raaper).

Eesti MV IV liiga mängud jalgpallis jätkuvad peale kuuajalist pausi sügisringi mängudega. Enne seda tuli aga Ambla Vallameeskonnal järgi mängida aprillikuust edasi lükatud kohtumine SK Eestimaa Kasakad meeskonnaga. Kui kevadringi lõpus meie meeskonna hoog veidi rauges ja võidulainelt maanduti viigisadamasse, siis kuidagi ei tahtnud ka peale puhkust meeskonna mängumootor käivituda. Kui juulikuu alguses kaotati Eesti KV-e 1/32 finaalis suhteliselt masendavalt SK Türi Ganvix meeskonnale 1:6 (meie värav penaltist Raido Vesperelt) ja kodus alustati SK Eestimaa Kasakate vastu 1.poolajal 0:2 tahajäämisega, siis õnneks 2.poolajal võis taas ära tunda kevadel nähtud võitluslikkust ja võdutahet ning kohtumise lõpuks saadi kätte ka viik 2:2 (Dagnar Adrat ja vastaste omavärav). Augustisseptembris ootab ees veel 10 sügisringi kohtumist ja nendest 5 toimub Ambla Koolistaadionil.

Kõik Ambla Vallameeskonna kodumängud on pühapäeviti algusega kell 13.00 Ambla Koolistaadionil:

12.08 kell 13.00 Ambla VM - Jõhvi FC Lokomotiv II

19.08 kell 13.00 Ambla VM - Tallinna FC Levadia III

02.09 kell 13.00 Ambla VM - FC Pokkeriprod

16.09 kell 13.00 Ambla VM - Rakvere JK Tarvas III

30.09 kell 13.00 Ambla VM - FC Kiiu

Publikule maiuspalaks tõotavad kujuneda kohtumised meie meeskonna vahetute konkurentidega turniiritabeli tipus Jõhvi FC Lokomotiv II-ga ja Tallinna FC Levadia III-ga, kust pärineb ka eelmise hooaja Ambla Koolistaadioni publiku rekord - 100 pealtvaatajat.

TULE KAASA ELAMA JA OMASID TOETAMA!