Seekord saidki kokku need toredad inimesed, kellel oli kauneid mälestusi noorusaegadest ja kes praegu aktiivselt oma jälge kultuurilukku jätavad. Laululusti jagasid „Lõbusad lesed" ja lasteansambel, tantsuhoos keerutasid „Pääsusilmad" ja linetantsijad ning meie noorte hip-hopi tantsugrupp. Südamlik aplaus oli parim tänu!

Kes ajalugu ei mäleta, elab tulevikuta. Tagasivaate kooli ajalukku tegi Marju Saar ning kultuurimaja ajaloost kõneles Aivo Saar. Meenutused rahva hulgas tõid päevavalgele nii mõnedki põnevad seigad. Väikesel näitusel sai uudistada Nõuni koolmeistri Mikk Väärsi laulikut aastast 1848, Eesti näitemängu sõpradele mõeldud näidendiraamatut „Muru Miku meelehaigus" aastast 1882 ning palju muudki põnevat. Slaidiprogrammi vahendusel põimusid sündmused erinevatest kümnenditest.

Meiepoolne tänu kultuurivankri vedajatele ja tõmbajatele ning toetajatele. Igale osalejale jäi mälestuseks väike voldik, meenutamaks hetki meie kultuuriloost.

Pidu läks eriti hoogsaks, kui saabus RändMuusikMees, mees nagu orkester. Pille jagus publikulegi rütmi kaasamängimiseks. Ühislaul on ikka eestlasi ühte liitnud ja tekitanud sidet eri põlvkondade vahel. Imemaitsev tort, mõnusad värsked pirukad, külm jook, muusikale kaasatatsuv jalg - nii kogus pidu tuure. Kui küsisin väikese Eleriini käest, kas ta teab, mis maja on tordi peal, sain kiire vastuse: „Jaa, kultuurne maja!". Kellel jagus veel huvi ja jaksu, tegid väikese jalutuskäigu vanasse armsasse koolimajja, kus elustusid viiekümne aasta tagused mälestused - kuidas kull väikest lindu taga ajades klassiaknast sisse lendas, sinna oma elu jättis ning topisena looduslookappi näitvahendiks rändas.

Üritust toetas Kultuurkapital ja Palupera vald.

Tore, et isetegemise lusti ja tahtmist meie kandi rahval on jagunud ja tundub, et jagub ka edaspidiseks.

Aitäh sulle, kes sa oma kohalolekuga selle suvepäeva oma südamesoojusega veel soojemaks muutsid! Kohtumiseni ja rõõmsa jällenägemiseni! Kui su fotoalbumis on toredaid pilte Nõunist, kultuuritegemisest, koolist jne., eriti veel sellest kaugest ajast, siis anna märku: viks.marika@gmail. com või tel. 5346 5648. Tänud ette!