„Kiviaja küla" teemapark koosneb üldiselt rekonstruktsioonialast (kahest autentsest kiviaja hoonest) ning stendidega õpperajast. Valmis on valgustuse ja stendidega õpperajad, mis kajastavad Paikuse ajalugu laiemalt ning Sindi-Lodja kiviaja asulakohtade põhjal kiviaega. Reiu jõe suudmes on üks ujuvaluste sildumiskoht ning piki Pärnu jõge ehitatud raja lõpus teine.

Viie aasta jooksul täielikult valmiv Paikuse „Kiviaja küla" teemapark on oma olemuselt muinasajaloo teemapark. Teemapargi ajaloolise ja arheoloogilise sisu - temaatiliste rajatiste, stendide ja infomaterjalide koostamisel on lähtutud Sindi-Lodja leiukohtadest avastatud arheoloogilistest leidudest (6000 - 5500 aastat eKr) ning nende põhjal koostatud ajaloolistest materjalidest.

Kiviaja onnide rekonstruktsioonid tehakse samaaegsete Riigiküla I asulakoha (Kirde-Eestis) ja peamiselt Soomest kogutud noorema kiviaja arhitektuuriliste teadmiste põhjalt.

„Kiviaja küla" kujutab aga kiviaja elu-olu ligikaudu 3500 aastat eKr. Nii on „Kiviaja küla" teemaparki opereeriva MTÜ Paikuse Loometegevuse Keskuse eesmärgiks Eestimaa vanima kultuuri- ja ajaloopärandiga koha tegevuste arendamine kohaliku oskusteabe rakendamiseks igas vanuses huvilistele. Plaanis on koostöös Pärnumaa erinevate ajaloo-, kultuuri- ja turismiüksustega pakkuda uusi tegevusi (arheoturism, sportimis- ja vaba aja veetmise võimalused, kodukoha kultuuri ja ajaloo tutvustamiseks õppepäevade korraldamine) ning teadmisi läbi eksponeerimise (Seljametsa muuseumis kiviaja keskkond, eksponaadid läbi interaktiivsete vahendite) ja praktiliste töötubade (Loometegevuse keskuses, Paikuse vabaõhukompleksis ja Kiviaja külas erinevad õpikojad). Samuti valmistada erihuvidel põhinevaid nišitooteid ja ökoturismitooteid.